FAMVIR 250 mg 21 tablet Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crestor gebelik kategorisi B'dir. Crestor hamilelik kategorisi, Crestor gebelik kategorisi, Crestor emzirme, Crestor anne sütüne geçer mi, Crestor laktasyon, Crestor hamilelerde kullanımı, Crestor ve bebek, Crestor kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Crestor 40 mg; diyet ve diğer farmakolojik olmayan tedaviler (örn. kilo verme, egzersiz) ile yeterli sonuç alınamayan durumlarda primer hiperkolesterolemi (tip IIa heterozigot ailesel hiperkolesterolemi) ve kombine dislipidemili (tip IIb) hastalarda diyete yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Homozigot ailesel hiperkolesterolemide diyet ve diğer lipid düşürücü tedavilerle (örn. LDL aferezi) kombine edilerek ya da bu tür tedavilerin uygun olmadığı durumlarda endikedir..

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Rosuvastatin

ATC Kodu

C10AA07

Etkin Madde

Rosuvastatin 40 mg

Barkodu

8699786090187

Geri Ödeme Kodu

A02045

Satış Fiyatı

66.57 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

81

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Yüksek Kolesterol

SGK Kodu

SGKF10

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E580A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

FAMVIR için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar famsiklovir veya pensiklovirin [famsiklovirin aktif metabolitinin] herhangi bir embriyotoksik ya da teratojen etkiye sahip olduğunu göstermemiştir ama famsiklovirin gebe kadınlardaki güvenliliği, henüz saptanmış değildir. Bu nedenle FAMVIR, beklenen faydaların bu tedaviye eşlik edebilecek risklerin göze alınmasını sağlayacak kadar fazla olmadığı sürece, gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Famsiklovirin insanda anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Sıçanlar üzerinde yapılan çalışmalar pensiklovirin, oral FAMVIR (famsiklovir) verilen dişi hayvanların sütüne geçtiğini göstermiştir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da FAMVIR tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve FAMVIR tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

FAMVIR, beklenen faydalar bu tedaviye eşlik edebilecek risklerin göze alınmasını sağlayacak kadar fazla olmadığı sürece, bebeğini emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite