DOXEL READY 20 mg/1 ml IV inf. için kon. çöz. içeren flakon Saklanması

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxel Ready saklanması, Doxel Ready muhafazası, Doxel Ready soğuk, Doxel Ready nem, Doxel Ready karanlık, Doxel Ready ambalaj, Doxel Ready çocuklardan saklanması, Doxel Ready son kullanma tarihi, Doxel Ready firması, Doxel Ready kullanma talimatı, Doxel Ready üretici firma bilgilerini içerir.

5.DOXEL READY'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra DOXEL READY'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz DOXEL READY'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.

Prof. Dr. Bülent Tarcan Sok., Pak İş Merkezi No: 5/1, 34349 Gayrettepe/İstanbul Tel: 0 212 337 38 00Fax: 0 212 337 38 01e-mail: info@mn.com.tr

Üretim yeri:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.

Sanayi Cad. No: 66 34196 Yenibosna - İstanbul

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

DOXEL READY 20 mg/1 mL İ.V. İNFÜZYON İÇİN KONSANTRE ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON İÇİN HAZIRLAMA KILAVUZU

DOXEL READY infüzyon çözeltisini hazırlamaya başlamadan önce burada tanımlanan prosedürün tamamını okumanız önemlidir.

Güvenli kullanım için tavsiyeler:

DOXEL READY antineoplastik bir ajan olup, diğer potansiyel toksik bileşikler gibi, DOXEL READY çözeltilerinin elle muamelesi ve hazırlanması sırasında dikkatli olunması gerekir. İşlemsırasında eldiven giyilmesi tavsiye olunur.

DOXEL READY konsantre veya infüzyon çözeltisi deri ile temas ettiği takdirde, derhal ve iyice su ve sabunla yıkanmalıdır. DOXEL READY konsantre veya infüzyon çözeltisi mukoza iletemas ettiği takdirde, derhal ve iyice su ile yıkanmalıdır.

İntravenöz uygulamanın hazırlanması

İnfüzyon solüsyonun hazırlanması

Bu tek flakonluk formülasyonu (DOXEL READY 20 mg/1 ml İ.V. İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti, 1 flakon), 2 flakonluk (konsantre çözelti ve çözücü) başka bir dosetaksel preparatı ilebirlikte KULLANMAYINIZ.

DOXEL READY 20 mg/ml İ.V. İnfüzyon için Konsantre Çözelti kullanılmadan önce bir seyreltici ile ön seyreltme işlemi yapılmasına gerek yoktur ve infüzyon çözeltileri ilekarıştırılmaya hazırdır.

  • Her flakon tek kullanımlıktır ve açıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Hasta için gereklidozu elde etmek için birden fazla flakon gerekli olabilir. Örneğin, 140 mg dosetaksel dozuiçin 7 ml dosetaksel konsantre çözeltiye ihtiyaç vardır.
  • 21 geyçlik iğne kullanılarak, kalibre edilmiş şırınga yardımı ile aseptik olarak gereklimiktarda DOXEL READY konsantre çözelti (20 mg dosetaksel/ml) çekilir.
  • DOXEL READY 20 mg/ml İ.V. İnfüzyon için Konsantre Çözelti’de dosetaksel konsantrasyonu 20 mg/ml’dir.

  • Gerekli miktardaki konsantre çözelti; % 5 Glukoz çözeltisi veya % 0.9 Sodyum Klorürçözeltisi içeren 250 mL’lik infüzyon torbasına veya şişesine tek bir enjeksiyon ile enjekteedilir. 190 mg dosetakselden daha yüksek doz gerekiyor ise, 0.74 mg/mlkonsantrasyonunu aşmamak üzere daha yüksek hacimli bir infüzyon aracı kullanılır.
  • İnfüzyon torbası veya şişe elle döndürme hareketi ile karıştırılır.
  • Mikrobiyolojik açıdan çözme/seyreltme işlemleri kontrollü ve aseptik koşullar altındayapılmalıdır. Önerildiği şekilde infüzyon poşetine alındıktan sonra, 25°C’nin altındasaklandığında dosetaksel çözeltisi 6 saat stabildir. Çözelti 6 saat içinde kullanılmalıdır (1saatlik IV infüzyon süresi dahil).
  • Ayrıca tavsiye edildiği şekilde hazırlanmış infüzyon çözeltisinin fiziksel ve kimyasal kullanım stabilitesinin PVC içermeyen infüzyon poşetleri içinde 2 - 8 °C’de 48 saatolduğu gösterilmiştir.

    Dosetaksel infüzyonluk çözelti aşırı doymuş bir çözeltidir, dolayısıyla zaman içinde kristalize olabilir. Kristalleşme gözlenmesi durumunda çözelti artık kullanılmamalıve hemen atılmalıdır.

    • Bütün parenteral ürünlerde olduğu gibi, DOXEL READY infüzyon çözeltisi kullanımdan önce incelenmeli, çökelti varsa, bu çözelti atılmalıdır.

    İmha:

    Kullanılmamış ürün ya da atık materyal “Tıbbi Ürünlerin Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.