DOTAREM 10 ml Saklanması

Guerbet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dotarem saklanması, Dotarem muhafazası, Dotarem soğuk, Dotarem nem, Dotarem karanlık, Dotarem ambalaj, Dotarem çocuklardan saklanması, Dotarem son kullanma tarihi, Dotarem firması, Dotarem kullanma talimatı, Dotarem üretici firma bilgilerini içerir.

5.DOTAREM'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra DOTAREM'i kullanmayınız.

Kalan DOTAREM’in imha edilmesi sizden istenecek bir durum değildir. Eğer böyle bir şey olursa ne yapmanız gerektiğini eczacınıza sorun. Burada yapılacaklar çevrenin korunmasına yönelik olacaktır.

Ruhsat sahibi:

GUERBET İlaç Tıbbi Malzeme ve Cihazlar San. ve Tic. A.Ş.

Kısıklı Cad. Haluk Türksoy Sok. Işık Plaza No.7 K.2 Altunizade - Üsküdar - 34662 - İstanbul Te1. 0216 651 47 44

Üretici:

Guerbet

BP 57400, 95943 Roissy, CdG Cedex,

Fransa

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

Aşağıdaki bilgiler sadece profesyonel sağlık personeli için hazırlanmıştır.

DOTAREM uygulanmasından önce, tüm hastalarda laboratuvar testleri ile böbrek fonksiyonlarının incelenmesi önerilmektedir. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli olunması önerilir. Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu (GFR < 30 mL/dk/1,73 m2) olan hastalarda bazı gadolinyum içeren kontrast maddelerin kullanımıyla ilişkili nefrojenik sistemik fibrozis (NSF) bildirimleri bulunmaktadır. DOTAREM ile NSF oluşabileceği ihtimali bulunduğundan ilaç, bu hastalarda yalnızca dikkatli bir değerlendirmeden sonra kullanılmalıdır.

Yeni doğanda 4 haftadan 1 yaşa kadar olan infantlarda, yetersiz böbrek fonksiyonlarından dolayı DOTAREM dikkatli bir değerlendirmeden sonra ve 0,1 mmol/kg’ı aşmayan dozlarda kullanılmalıdır. Aynı seansta birden fazla doz kullanılmamalıdır. Tekrarlayan dozlara yönelik yeterli bilgi olmadığından, ilk uygulamadan sonra 7 gün süre ile ikinci doz uygulanmamalıdır.

Yaşlılarda gadoterik asit atılımı yetersiz olabileceğinden, 65 yaş ve üzeri hastalarda renal fonksiyonların değerlendirilmesi önemlidir.

Hemodiyaliz tedavisi almayan hastalarda NSF’nin önlenmesi veya tedavisi için hemodiyaliz başlatılmasını destekleyen bulgular bulunmamaktadır

Gebelikte DOTAREM gereksinimi olduğu klinik durumlar dışında kullanılmamalıdır.

Emziren annelerde, DOTAREM uygulamasından sonra 24 saat süreyle emzirmeye devam edip etmemeye, doktor ile anne birlikte karar vermelidir.

Kullanılan gadolinyum içeren kontrast maddenin doğru olarak kaydedilmesi için flakon üzerinde yer alan yapışkanlı etiketler hastanın kaydına yapıştırılmalıdır. Kullanılan doz da hasta kayıtlarına kaydedilmelidir.