DORMICUM 50 mg/ 10 ml 5 ampül Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dormicum nedir, Dormicum ne için kullanılır, Dormicum ne ilacı, Dormicum neye yarar, Dormicum ne işe yarar, Dormicum neye iyi gelir, Dormicum kullananlar, Dormicum kullanımı, Dormicum uygulama, Dormicum etkileri, Dormicum faydaları bilgilerini içerir.

1. Dormicum Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

• Dormicum ampul, imidazobenzodiazepin grubu bir benzodiazepindir. Uyku başlatmak (sakinleşme, uyuşukluk veya uykulu durumu) ve heyecan, kas kasılmaları ve spazmları azaltmak için kullanılan hızlı etkili bir ilaçtır. İlaç damar içine enjeksiyon (intravenöz), damla ite (infiizyon), kas İçine enjeksiyon (intramusküler) veya rektal uygulama yolu ile uygulanır.

Dormicum etkin maddesi midazolam olan bir steril ampul çözeltisidir. Çözeltinin 1 mPsi 5 mg midazolam ihtiva etmektedir. Her bir ampul, 1 mİ çözelti içinde 5 mg midazolam içerir. Her kutuda 50 mg/10 ml’lik 5 adet cam ampul bulunmaktadır.

• Bu ilaç, tetkikler ve tedavi sırasında yetişkinlerde ve çocuklarda uyutma ve uyuşturma için kullanılır. Müdahale öncesinde verilen ilaç olarak, tedavi öncesinde hastaları yatıştırmak ve yoğun bakım ünitesindeki hastaları uyutmak için kullanılır. Midazolam tek başına veya anestezide kullanılan diğer ilaçlarla beraber kullanılabilir.