DORMICUM 15 mg 5 ampül Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dormicum dozu, Dormicum dozaj, Dormicum doz aşımı, Dormicum uygulama, Dormicum kullanım şekli, Dormicum kullanımı, Dormicum kullanım süresi, Dormicum açmı tokmu, Dormicum nedir, Dormicum ne için kullanılır, Dormicum nasıl kullanılır, Dormicum faydaları, Dormicum etkileri, Dormicum günde kaç kez, Dormicum sabah mı akşam mı, Dormicum fazla alınırsa bilgilerini içerir.

KLİNİK KULLANIMA MAHSUSTUR.

Standart doz

Midazolam yavaş uygulamayı ve her hastada ayrı dozlamayı gerektiren potent bir sedatif ajandır.

Doz her bireyde ayrı ayarlanmalı ve hastanın klinik gereksinimi, fiziksel durumu, yaşı ve kullanmakta olduğu ilaçlara bakılarak, istenen sedasyon düzeyine erişilmesi için titre edilmelidir.

60 yaşın üzerindeki erişkinlerde, güçsüz düşmüş veya kronik hastalığı olanlarda doz dikkatle artırılmalıdır ve her bir hastayla ilgili özel faktörler dikkate alınmalıdır.

a) Bilinçli sedasyon

Tanısal veya cerrahi müdahaleden önce bazal (bilinçli) sedasyon için Dormicum i.v. yolla uygulanır. Doz her hastada ayrı ayarlanmalı, titre edilmeli ve tek veya hızlı bolus enjeksiyonla uygulanmamalıdır. Sedasyonun başlangıcı hastanın fiziksel durumuna ve dozlamanın ayrıntılarına (uygulama hızı, doz miktarı) göre her hastada farklı olabilir. Gerekirse, bireyin durumuna göre sonraki dozlar uygulanabilir. İlaç enjeksiyondan sonra yaklaşık 2 dakika içinde etki gösterir ve maksimum etki için ortalama zaman 2.4 dakikadır.

Erişkinler

Dormicum’un i.v. enjeksiyonu hızı yaklaşık 1 mg/30 saniye olacak şekilde yavaş uygulanmalıdır.

60 yaşın altındaki erişkinlerde ilk doz işleme başlanmadan 5-10 dakika önce uygulanan 2.5 mg’dır. Gerektiğinde 1 mg’lık dozlarla devam edilebilir. Total ortalama dozların 3.5-7.5 mg arasında değiştiği saptanmıştır. 5.0 mg’ın üzerindeki total dozun uygulanması genelde gerekmez.

60 yaşın üzerindeki erişkinlerde, güçsüz düşmüş veya kronik hastalığı olanlarda ilk doz, işleme başlanmadan 5-10 dakika önce uygulanmalı ve 1.0 mg civarına düşürülmelidir. Gerektiğinde 0.5-1 mg’lık dozlarla devam