DOLVEN 400 mg 20 film tablet Kontrendikasyonları

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dolven Kontrendikasyonları, Dolven Sakıncaları, Dolven etkileri, Dolven alerji, Dolven kullanım alanları, Dolven zararları, Dolven belirtileri, Dolven kullanım süresi, Dolven kullanım şekli, Dolven etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

DOLVEN, ibuprofene ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşırıduyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

DOLVEN, daha önce, aspirin veya diğer NSAli’lere karşı astım, rinit, ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişen hastalarda kontrendikedir.

DOLVEN aynı zamanda, geçmişlerinde önceki bir NSAİİ tedavisine bağlı gastrointestinal kanama ya da perforasyon öyküsü bulunan hastalarda kontrendikedir. Böyle hastalarda NSAİİciddi, nadiren ölümcül olabilen anaflaksi benzeri reaksiyonlara neden olabilir. İbuprofenönceden geçirilmiş veya halen aktif ülseratif kolit, Crohn hastalığı, rekürran peptik ülser veyagastrointestinal kanama (iki ya da daha fazla kanıtlanmış, belirgin ülserasyon ya da kanamaepisodu şeklinde tanımlanan) olan hastalarda kullanılmamalıdır.

DOLVEN, şiddetli kalp yetmezliğinde kontrendikedir.

DOLVEN, şiddetli karaciğer yetmezliğine kontrendikedir.

DOLVEN, şiddetli böbrek yetmezliğinde (glomerular filtrasyon <30mL/dak.) kontrendikedir.

DOLVEN, koroner arter bypass cerrahisi öncesi veya sonrası ağrı tedavisinde kul 1 anı lmamalıdır.

DOLVEN, hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.