HIRUDOID FORT 445 mg 40 gr krem Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ranitab gebelik kategorisi C'dir. Ranitab hamilelik kategorisi, Ranitab gebelik kategorisi, Ranitab emzirme, Ranitab anne sütüne geçer mi, Ranitab laktasyon, Ranitab hamilelerde kullanımı, Ranitab ve bebek, Ranitab kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ranitab 150 mg; * Asidin mideden geriye yukarı doğru yemek borusuna geldiği ve mide ekşimesi, göğüste yanma hissine sebep olan gastroözofajeal reflü ve diğer durumlar, * Mide ve bağırsak ülserlerinin önlenmesi ve tedavisi; * Zollinger-Ellison Sendromu gibi midenin aşırı asit ürettiği durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Ranitidin > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > H2 Reseptör Antagonistleri > Ranitidin

ATC Kodu

A02BA02

Etkin Madde

Ranitidin 150 mg

Barkodu

8699525091147

Geri Ödeme Kodu

A06532

Satış Fiyatı

11.8 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

14

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Hazımsızlık , Mide Yanması , Ülser

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFMI

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E050B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi, C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Mukopolisakkarit polisülfatın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /veveya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

HİRUDOİD® hayvanlardaki üreme çalışmaları her zaman insanlardaki cevabın bir göstergesi olmadığından gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Mukopolisakkarit polisülfatın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Mukopolisakkarit polisülfatın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da HİRUDOİD® tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve HİRUDOİD® tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

®