DISPARI 3 gr saşe Gebelik

Aymed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dispari gebelik kategorisi B'dir. Dispari hamilelik kategorisi, Dispari gebelik kategorisi, Dispari emzirme, Dispari anne sütüne geçer mi, Dispari laktasyon, Dispari hamilelerde kullanımı, Dispari ve bebek, Dispari kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrascpsiyon)

DİSPARI’nin gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı olduğunu gösteren yeterli veri bulunmamaktadır.

DİSPARI’nin oral kontraseptifler üzerine etkisi çalışılmamıştır. Ancak estrojen içeren kontraseptitlerin etkinliği antimikrobiyal ajanlarla eş zamanlı kullanıldığında azalabilir. Bu nedenle antimikrobiyal tedavisi sırasında alternatif ya da ek doğum kontrol yöntemleri kullanılması dikkate alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda kullanımı sonucunda teratojen etki ile ilgili kontrollü ve yeterli çalışma bulunmamaktadır. Ancak, DİSPARİ gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Sadece doktor kontrolünde ve annenin alacağı faydanın fetüse verilecek zarardan daha fazla olması halinde kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Fosfomisin trometamoliin anne sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar fosfomisin trometamolün sütle atıldığını göstermemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da DİSPARİ tedavisinin durdurulup durdurulmayaeağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve DİSPARİ tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite