DILOPIN 5 mg 20 tablet Uyarılar

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dilopin uyarılar, Dilopin zararları, Dilopin önlemler, Dilopin riskler, Dilopin yan etkisi, Dilopin alerji, Dilopin alkol, Dilopin hamileler, Dilopin emzirme, Dilopin araç kullanımı, Dilopin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Genel

DİLOPİN®’in vazodilatör etkisinin başlaması tedricidir. Bu sebeple DİLOPİN®’in oral kullanımından sonra nadir akut hipotansiyon vakaları bildirilmiştir. DİLOPİN®, özellikle ciddi aort stenozu bulunan hastalarda diğer periferik vazodilatörler gibi dikkatli kullanılmalıdır.

Beta biokerlerin kesilmesi

DİLOPİN® bir beta bloker değildir. Bu sebeple beta biokerlerin kullanımının birden kesilmesi durumunda ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı hiçbir koruma sağlamaz. Böyle bir kesilme durumunda beta bloker dozu tedricen azaltılmalıdır.

Kalp yetersizliği olan hastalarda kullanım

Plasebo kontrollü, uzun dönemli bir çalışma olan PRA1SE-2 çalışmasında, iskemik etyolojisi olmayan NYHA III ve IV kalp yetmezliği hastalarında, amlodipin kullanımının- plaseboya kıyasla, kalp yetmezliğinde kötüleşme insidansım anlamlı olarak artırmadığı. ancak pulmoner ödemde artışla ilişkili olabileceği bildirilmiştir. Bkz. bölüm 5.1 Farmakodinamık özellikler

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanım

Tüm diğer kalsiyum kanal aııtagonistlerinde olduğu gibi, DİLOPİN®’in yarılanma ömrü karaciğer fonksiyonları bozulmuş hastalarda uzamaktadır ve bu hastalarda dozaj Önerileri tespit edilmemiştir. DİLOPİN® bu hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DILOPIN ile mevcut olan klinik deneyime göre, DILOPIN 'in hastanın araç ve makine kullanma kabiliyetini bozması muhtemel değildir.