DILAPROST 5 mg 100 film tablet Uyarılar

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dilaprost uyarılar, Dilaprost zararları, Dilaprost önlemler, Dilaprost riskler, Dilaprost yan etkisi, Dilaprost alerji, Dilaprost alkol, Dilaprost hamileler, Dilaprost emzirme, Dilaprost araç kullanımı, Dilaprost fazla alınırsa bilgilerini içerir.

1-Finasterid karaciğerde metabolize olduğundan karaciğer fonksiyonları bozuk hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
2-Yaşlılarda finasterid eliminasyonuyla başlar ancak bu doz ayarlamasını gerektirmez.
3- Böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda kanda finasterid metabolitleri seviyesi yükselir. Ancak bu doz ayarlaması gerektirmez.
4- Gebe kadınlar veya gebe kalma potansiyeli olan kadınlar ezilmiş veya kırılmış finasterid tabletleri ile tamastan kaçınılmalıdır. Anne rahminde finasterid etkisine maruz kalmış erkek fetusta dış genital organlarda malformasyonlar oluşabilir. Dişi fetusta ise bir değişme görülmez.
5-Dilaprost kullanan erkekler eşleri gebe ise veya gebe kalma ihtimali varsa cinsel temastan kaçınılmalıdır veya erkek prezervatif kullanmalıdır. Semende finasterid konsantarsyonları < 1ng/ml-21 ng/ml arasında değişir. 5 ml semendeki finasterid miktarı kanda DHT seviyelerini etkilemeyen dozun 1/50 sinden azdır.
6- Kadınlarda ve çocuklarda kullanılmaz.
7- Hayvan denemelerinde finasteridin karsinojik ve mutajenik etkileri görülmemiştir.
8- Prostat kanseri: Tedaviden önce periyodik aralıklarla prostat kanserinin rektal ve PSA testleri ile kontrol edilmsi ön görülmelidir. Finasterid ile tedaviye devam edilmesi prostat kanseri teşhisini bozmaz.