DIFESTOL 30 gr jel { Metin Ecza } Kontrendikasyonları

Metin Sağlık Medikal ve Ecza Deposu Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Difestol Kontrendikasyonları, Difestol Sakıncaları, Difestol etkileri, Difestol alerji, Difestol kullanım alanları, Difestol zararları, Difestol belirtileri, Difestol kullanım süresi, Difestol kullanım şekli, Difestol etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Lidokain, amid tipi anestezikler veya DİFESTOL’ün içeriğindeki maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Bebeklerde, prematürelerde, antihistaminiklerin riskinden dolayı emziren annelerde, Difenhidramin HC1 ve benzer yapıdaki diğer antihistaminiklere aşırı duyarlı olanlarda ve MAO inhibitörü ilaç kullananlarda kullanılmamalıdır.

Açık yara ve mukoza mebranma uygulanmaz Yanma hissi, kızarıklık ve cilt döküntüleri oluştuğunda tedaviye son verilmelidir.

Difenhidramine karşı hipersensitivite gelişebilir. Daha önceden difenhidramine hassasiyet gelişmiş kişilerde ve lokal anestezik maddelere karşı hassasiyeti bilinen kişilerde kontrendikedir.

DİFESTOL, tedavi edilmemiş bakteriyel, viral, patojenik mantar veya parazitik orijinli enfeksiyonu olan hastalarda kullanılmamalıdır. DİFESTOL, hastane dışında sınıf III anti-aritmik ilaçla tedavi edilen hastalar tarafından kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 4.5).