DICLOMEC SR 75 mg 20 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diclomec gebelik kategorisi C'dir. Diclomec hamilelik kategorisi, Diclomec gebelik kategorisi, Diclomec emzirme, Diclomec anne sütüne geçer mi, Diclomec laktasyon, Diclomec hamilelerde kullanımı, Diclomec ve bebek, Diclomec kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C/D (3.trimester)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebe kalmakta zorlanan ya da kısırlık açısından inceleme altında olan kadınlarda DİCLOMEC tedavisine son verilmesi düşünülmelidir.

Gebelik dönemi

DİCLOMEC SR’ın gebe kadınlarda kullanımı çalışılmamıştır. Bu nedenle DİCLOMEC SR’ın anneye potansiyel yararları fötüs için riskleri aşmadığı sürece gebeliğin ilk iki trimesteri sırasında kullanılmamalıdır. Diklofenak dahil diğer NSAİ ilaçlarla olduğu gibi uterus tembelliği ve/veya duktus arteriosusun erken kapanma olasılığı nedeniyle gebeliğin üçüncü trimesterinde kullanılması kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar). Hayvan çalışmalan doğrudan ya da dolaylı olarak gebelik, embriyonal/fötal gelişim, partirüsyon ya da postnatal gelişim üzerinde zararlı etkileri olduğunu ortaya koymuştur (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Laktasyon dönemi

Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçer. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için emzirme sırasında DİCLOMEC SR uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite