DIAMICRON 80 mg 60 tablet Yan Etkileri

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diamicron yan etkileri, Diamicron etkileri, Diamicron zararları, Diamicron belirtileri, Diamicron uyarılar, Diamicron önlemler, Diamicron kilo aldırırmı, Diamicron zayıflatırmı, Diamicron zehirlenmesi, Diamicron cinsellik, Diamicron sorunlar, Diamicron uykusuzluk, Diamicron bağımlılık, Diamicron bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, DİAMİCRON'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa , DİAMİCRON'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Hipoglisemi (kandaki şeker seviyelerinin düşmesi) - belirtileri: terleme, yoğun açlık, titreme, halsizlik, bilinç bulanıklığı ve solgunluk.

Hipoglisemi, DİAMİCRON'un ciddi bir yan etkisidir ve genellikle ilaç aşırı dozlarda alındığında oluşur.

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Ciltte alerji, kaşınma

• Mide rahatsızlıkları (karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, kabızlık) Kan ve karaciğer fonksiyonları ile ilgili anormal laboratuar tetkikleri görülebilir. Bu yan etkiler oldukça seyrek görülür ve tedavinin kesilmesi ile sona erer.

Yan etkilerin raporlanması

Bulantı,kusma,diyare,kabızlık gibi gastrointestinal şikayetler Diamicron-MR'in kahvaltıda verilmesiyle önlenebilir. Nadiren anemi, lökopeni,trombositopeni,cilt reaksiyonları,baş ağrısı, kolestatik sarılık görülebilir.Bu durumlarda tedavi kesilmelidir, semptomlar tedavi kesildiğinde ortadan kalkar.