DES-FIX 2.5 mg 30 efervesan tablet Uyarılar

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Des-Fix uyarılar, Des-Fix zararları, Des-Fix önlemler, Des-Fix riskler, Des-Fix yan etkisi, Des-Fix alerji, Des-Fix alkol, Des-Fix hamileler, Des-Fix emzirme, Des-Fix araç kullanımı, Des-Fix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

DES-FİX 2,5 mg’ın, 6 yaşın altındaki çocuklardaki etkinlik ve güvenilirliği belirlenmemiştir. Bu nedenle kullanılmamalıdır.

Aspartam için uyarı

DES-FİX’de aspartam bulunmaktadır. Aspartam bir fenilalanin kaynağıdır ve fenilketonürisi (ender rastlanan kalıtsal bir hastalık) olan hastalar için zararlı olabilir.

Sodyum için uyarı

DES-FİX her dozunda 2,8 mmol sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Sorbitol için uyarı

DES-FİX sorbitol içermektedir. Nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Potasyum için uyarı

DES-FİX 0,05 mmol potasyum ihtiva eder. Bu tıbbi ürün her dozunda lmmol (39 mg)’dan daha az potasyum ihtiva eder: yani esasında “potasyum içermez”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç kullanma becerisinin değerlendirildiği klinik araştırmalarda, desloratadin almakta olan hastalarda herhangi bir bozukluk ortaya çıkmamıştır. Yine de, hastalara çok ender de olsa bazı insanlarda uykululuk hali oluşabileceği ve bu durumun onların araç ve makine kullanma becerilerini bozabileceği belirtilmelidir.