DESFERAL 500 mg 10 flakon Saklanması

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desferal saklanması, Desferal muhafazası, Desferal soğuk, Desferal nem, Desferal karanlık, Desferal ambalaj, Desferal çocuklardan saklanması, Desferal son kullanma tarihi, Desferal firması, Desferal kullanma talimatı, Desferal üretici firma bilgilerini içerir.

5.DESFERAL'in saklanması

DESFERAL'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Flakonlar tek kullanımlıktır. Çözelti hazırlandıktan sonra (sulandırma), ürün hemen kullanılmalıdır (yani, 3 saat içerisinde tedaviye başlanır). Çözelti aseptik şartlar altında hazırlandıktan sonra, uygulamaya başlamadan önce oda sıcaklığında en fazla 24 saat saklanabilir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra DESFERAL'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:Novartis Ürünleri

34912, Kurtköy/İstanbul

Üretici:Novartis Pharma Stein AG

Schaffhauserstrasse CH-4332, Stein - İsviçre

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Parenteral olarak kullanıldığında, daha yüksek konsantrasyonun gerekebileceği i.m. enjeksiyon hariç ilaç, enjeksiyonluk su içerisinde 95 mg/ml'lik çözelti olarak kullanılmalıdır. Subkutan, intravenöz ve intramusküler uygulamalar için enjeksiyonluk çözelti tozunun hazırlanışı sırasıyla Tablo 1 ve Tablo 2'de verilmektedir. DESFERAL toz içeren flakon içerisine, yeteri miktarda enjeksiyonluk su enjekte edilir ve flakon iyice çalkalanır. Sadece berrak ve renksiz-çok hafif sarımsı çözeltiler kullanılabilir.

Tablo 1:_Subkutan ve intravenöz uygulamalar için hazırlanış

DESFERAL, STERİL ENJEKSİYONLUK SU İLE SULANDIRILIR

Tablo 2:_İntramusküler uygulama için hazırlanış

DESFERAL, STERİL ENJEKSİYONLUK SU İLE SEYRELTİLİR

Flakon

Sulandırma için

Sulandırma

Sulandırma sonrasında mL

boyutu

gereken steril

sonrasında toplam

başına son konsantrasyon

enjeksiyonluk su

ilaç içeriği

miktarı

500 mg

2 mL

500 mg/2.35 mL

213 mg/mL

95 mg/ml DESFERAL çözeltisi sulandırıldıktan sonra, rutin olarak kullanılan infüzyon çözeltileri (%0.9 NaCl, %5 glikoz, Ringer çözeltisi, Ringer-Laktat çözeltisi; Dianeal 137 %2.27 glikoz, Dianeal PD4 %2.27 glikoz ve CAPD/DPCA 2 %1.5 glikoz gibi periton diyalizi çözeltileri) ile daha fazla seyreltilebilir.

DESFERAL infüzyon testinde ve kronik alüminyum birikiminin tedavisinde, 500 mg'lık flakondaki 5.3 ml DESFERAL çözeltisi (5 mg/kg), vücut ağırlığı 100 kg olan bir hasta için yeterli dozdur. Hastanın gerçek vücut ağırlığına göre uygun miktarda DESFERAL çözeltisi flakondan çekilir ve 150 ml % 0.9 NaCl çözeltisine (serum fizyolojik) eklenir.

Çözünmüş DESFERAL diyaliz sıvısına da eklenerek CAPD veya CCPD uygulanan hastalara intraperitoneal uygulanabilir.

Kronik demir birikiminin uzun süreli tedavisi için DESFERAL'in taşınabilir bir infüzyon pompası kullanılarak uygulanması aşağıda belirtilmiştir:

1.Bir enjektöre enjeksiyonluk su çekiniz.

2.DESFERAL flakonunun lastik tıpasını alkolle temizledikten sonra enjektör içeriğini flakon içerisine boşaltınız.

3.Tozun çözünmesi için flakonu iyice çalkalayınız.

4.Çözünmüş ilacı enjektöre çekiniz.

5.Bağlantı tüpünün bir ucunu enjektöre, öbür ucunu bir kelebek iğneye bağlayın ve tüpteki boşluğu, enjektördeki çözelti ile doldurunuz.

6.Enjektörü infüzyon pompasına yerleştiriniz.

7.İnfüzyonu vermek için kelebek iğneyi karın, kol, bacağın üst bölümü ya da uylukta deri altına yerleştiriniz. İğneyi deriye sokmadan önce derinin alkolle iyice temizlenmesi önemlidir. İğnenin ucunu, serbest elinizle oluşturduğunuz bir deri kıvrımının içine kanatlara kadar sıkıca yerleştirin. İğneyi salladığınız zaman, iğnenin ucu serbest bir şekilde hareket etmelidir. Eğer serbest hareket etmiyorsa, iğnenin ucu deriye çok yakın olabilir. Bu durumda başka bir yeri alkolle iyice temizledikten sonra deneyiniz.

8.İğneyi flasterle tespit ediniz.

9.Hastalar infüzyon pompasını genellikle bir kemere veya omuz askısına takılı durumda taşırlar. Hastaların çoğu gece boyunca uygulamayı yeğlemektedirler.

M-

M

#

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir.