DESEFIN IM 1 gr 1 flakon Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desefin dozu, Desefin dozaj, Desefin doz aşımı, Desefin uygulama, Desefin kullanım şekli, Desefin kullanımı, Desefin kullanım süresi, Desefin açmı tokmu, Desefin nedir, Desefin ne için kullanılır, Desefin nasıl kullanılır, Desefin faydaları, Desefin etkileri, Desefin günde kaç kez, Desefin sabah mı akşam mı, Desefin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Seftriakson'un mutad günlük dozu günde 1 defa 1 veya 2 g'dır. Bu doz iki eşit kısma bölünerek 12 saat araile verilebilir. Toplam günlük doz 4 g'ı geçmemlidir.
Prematürlerde ve yeni doğanlarda (2 haftalığa kadar ) günlük doz 20-50 mg/kg'dır.
Çocuklarda, menenjit dışındaki ciddi enfeksiyonlarda günlük doz 50-80 mg/kg'dır. Bu doz tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat ara ile verilmeli, toplam günlük doz 2g'ı aşmamalıdır.
Menenjitte 100mg/kg'lık bir günlük doz tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat ara ile verilmeli toplam günlük doz 4 g'ı aşmamalıdır.
Seftriakson ile tedavi enfeksiyon semptomları kaybolduktan sonra 2 gün daha sürdürülmelidir. Tedavi süresi 4-14 gündür. Komplikasyon mevcutiyetinde bu süre daha uzun olabilir.
Komplikasyonsuz gonorede 250 mg tek doz. Seftriakson İ.M. olarak verilir. Preoperatif profilakside ise amelliyattan 1/2 -2 saat önce 1-2g Seftriakson tek doz halinde uygulanır.
Streptococcus pyogenes'in neden olduğu enfeksiyonlarda tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir. Seftriakson’un mutad günlük dozu günde 1 defa 1 veya 2 g’ dır. Bu doz iki eşit kısma bölünerek 12 saat ara ile de verilebilir. Toplam günlük doz 4 g’ı geçmemelidir. Prematürelerde ve yeni doğanlarda (2 haftalığa kadar): Günlük doz 20-50 mg/kg’ dır. Çocuklarda: Menenjit dışındaki ciddi enfeksiyonlarda: Günlük doz 50-80 mg/kg’ dır. Bu doz, tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat ara ile verilmeli, toplam günlük doz 2 g’ ı aşamamalıdır. Menenjitte; 100 mg/kg’ lık bir günlük doz tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat ara ile verilmeli, toplam günlük doz 4 g’ ı aşmamalıdır. Seftriakson ile tedavi enfeksiyon semptomları kaybolduktan sonra 2 gün daha sürdürülmelidir. Tedavi süresi genellikle 4-14 gündür. Komplikasyon mevcudiyetinde bu süre daha uzun olabilir. Erişkinlerde: Komplikasyonsuz gonorede: 250 mg tek doz Seftriakson İ.M. olarak verilir. Preoperatif proflakside: Ameliyattan ½ -2 saat önce 1-2 g Seftriakson tek doz halinde uygulanır. Streptococcus pyogenes’ in neden olduğu enfeksiyonlarda tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.