DESEFIN IM 1 gr 1 flakon Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desefin uyarılar, Desefin zararları, Desefin önlemler, Desefin riskler, Desefin yan etkisi, Desefin alerji, Desefin alkol, Desefin hamileler, Desefin emzirme, Desefin araç kullanımı, Desefin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Sefalosporin tedavisi uygulananlarda anafilaktoid aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Ciddi reaksiyonlar acilen adrenalinle tedavi edilmeli, gereğinde oksijen ve İ.V yoldan steroidler verilmeli, hava yolu açık tutulmalı, gerekirse entübasyon uygulanmalıdır.
Diğer geniş spektrumlu antibiotiklerle olduğu gibi Sefalosporinlerin kullanımıyla da psödomembranöz kolit görülebilmektedir. Böyle hallerde ilaç kesilmeli, gereğinde sıvı, elektrolit ve protein kaybı telafi edilmeli ve oral olarak günde 4 defa 250 mg vankomisin verilmelidir.
Hernekadar Seftriakson kullanımı ile serum kreatinin düzeylerinde geçici yükselmeler görülmüşse de böbrek yetrmezliği mevcudiyetinde ayrıca bir karaciğer yetmezliği de yoksa, doz ayarlamasına gerek yoktur ancak kreatinin klirensinin 10 ml/dakikanın altına düşmesi halinde uygulanacak günlük doz 2 g'ı aşmamalıdır.
Böbrek ve karaciğer yetmezliğinin birlikte görülmesi halinde Seftriakson'un plazma konsantrasyonu tayin edilmeli ve doz buna göre ayarlanmalıdır.
K vitamini sentezi yetersiz olan şahısların protrombin zamanında nadiren değişiklikler görülebilmektedir. Protrombin zamanında uzama görülmsi halinde haftada 10 mg K vitamini verilmesi gerekebilir.
Hamile kadınlar üzerinde yeterli araştırmalar tamamlanmadığından ancak çok gerekli ise verilmelidir.
Yeni doğanlarda ve bebeklerde belirtilen dozlarda etkin ve emniyetli olduğu gözterilmiştir.
İn vitro çalışmalarda Seftriakson'un bazı diğer sefalosporinler gibi serum albümindeki bilirubin'i açığa çıkarabildiği görülmüştür. Bu nedenle hiperbiliruminebik yeni doğanlara, özellikle prematürlere verilmemelidir. Enjeksiyonun Hazırlanmasında ve Uygulanmasında Dikkat Edilecek Hususlar: İ.M. Enjeksiyon: 0.5 g Seftriakson 2 ml ve 1 g Seftriakson 3.5 l %1’ lik Lidokain HCl çözeltisinde çözülerek gluteal adaleye ve derine enjekte edilir. Her bir tarafa bir seferde 1 g’ dan fazla Seftriakson enjekte edilmemelidir. Lidokain HCl solüsyonu hiçbir zaman İ.V. olarak verilmemelidir.