DERMOVATE SAC losyonU 25 ml Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermovate gebelik kategorisi C'dir. Dermovate hamilelik kategorisi, Dermovate gebelik kategorisi, Dermovate emzirme, Dermovate anne sütüne geçer mi, Dermovate laktasyon, Dermovate hamilelerde kullanımı, Dermovate ve bebek, Dermovate kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımda özel bir kontrasepsiyona gerek yoktur. Gebelik planlayan kadınlarda geniş ölçüde, yüksek dozda ve uzun süre kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Klobetazol propiyonatın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Kortikosteroidlerin hamile hayvanlara lokal uygulanması, ceninin gelişmesinde anormalliklere yol açabilir. İnsanlar için bu bulgunun ilişkisi tespit edilmemiştir. Buna karşm, klobetazol gebelik sırasında yalmzca anne için beklenen yararın fetüse verebileceği riskten fazla olması halinde kullanılmalıdır. En az miktarda ve en kısa süre kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Topikal steroidlerin laktasyonda kullanımının güvenliliği saptanmamıştır. Topikal steroidlerin anne sütünde saptanmaya yetecek düzeyde sistemik emilimi olup olmadığı bilinmemektedir. Klobetazol laktasyon sırasında yalmzca anne için beklenen yararın bebeğe verebileceği riskten fazla olması halinde kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite