FLOTIC 400 mg/200 ml IV inf.çöz.içeren flakon Gebelik

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zidim gebelik kategorisi C'dir. Zidim hamilelik kategorisi, Zidim gebelik kategorisi, Zidim emzirme, Zidim anne sütüne geçer mi, Zidim laktasyon, Zidim hamilelerde kullanımı, Zidim ve bebek, Zidim kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zidim 1 g; - İdrar yolları enfeksiyonları: Pseudomonas aeruginosa'nın neden olduğu komplike veya komplike olmayan enfeksiyonlar; Enterobacter türleri; Proteus mirabilis ve indol pozitif Proteus dahil Proteus türleri; Klebsiella türleri; ve Escherichia coli. - Alt solunum yolu enfeksiyonları: Pseudomonas aeruginosa ve diğer pseudomonas türlerinin neden olduğu pnömoni; ampisiline dirençli suşlar dahil Haemophilus influenzae; Enterobacter türleri; Proteus mirabilis; Escherichia coli; Serratia türleri; Citrobacter türleri; Streptococcus pneumoniae; ve Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suşları). - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Pseudomonas aeruginosa; Klebsiella türleri; Escherichia coli; Proteus mirabilis ve indol pozitif Proteus dahil Proteus türleri; Enterobacter türleri; Serratia türleri; Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suşları); ve Streptococcus pyogenes (A grubu beta hemolitik streptokoklar). - Bakteriyel septisemi: Pseudomonas aeruginosa; Klebsiella türleri; Haemophilus influenzae; Escherichia coli; Serratia türleri; Streptococcus pneumoniae; ve Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suşları). - Kemik ve eklem enfeksiyonları: Pseudomonas aeruginosa; Klebsiella türleri; Enterobacter türleri; ve Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suşları). - Jinekolojik enfeksiyonlar: Escherichia coli'nin neden olduğu endometrit, pelvik selülit, ve diğer kadın genital yolu enfeksiyonları. - İntraabdominal enfeksiyonlar: Escherichia coli, Klebsiella türleri ve Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı suşları)'un neden olduğu peritonit, ve aerobik ve anaerobik mikroorganizmaların ve Bacteroides türlerinin (Bacteroides fragilis'in birçok suşu direnç göstermektedir) neden olduğu polimikrobiyal enfeksiyonlar. - Santral sinir sistemi enfeksiyonları: Haemophilus influenzae ve Neisseria meningitidis'in neden olduğu menenjit, ayrıca Pseudomonas aeruginosa ve Streptococcus pneumoniae'ya bağlı bazı menenjit vakalarında endikedir. Tedaviden önce enfeksiyona neden olan mikroorganizmaları ve onların seftazidime duyarlığını tesbit amacıyla bakteri kültürleri için örnekler alınması tavsiye edilir. Duyarlı çalışmalarının sonuçları alınmadan önce tedavi başlatılabilir. Ancak bu sonuçlar alındıktan sonra antibiyotik tedavisi bu sonuçlara göre ayarlanmalıdır. Seftazidim, sepsis şüphesinde ve teşhisinde tek başına kullanılabilir. Ayrıca şiddetli ve hayatı tehdit eden enfeksiyonlarda aminoglikozitler, vankomisin ve klindamisin gibi diğer antibiyotiklerle birlikte de kullanılabilir.

İlaç Sınıfı

Seftazidim > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > 3. Kuşak Sefalosporinler > Seftazidim

ATC Kodu

J01DD02

Etkin Madde

Seftazidim 100 mg/ml

Barkodu

8699814270338

Geri Ödeme Kodu

A08628

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFP9

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E067F

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Siprofloksasinin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Önlem olarak, uygun bir kontrasepsiyon yöntemi kullanılması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Siprofloksasinin gebe kadınlardaki güvenliliği belirlenmediğinden ve hayvan çalışmaları temelinde ilacın immatür fetal organizmada artiküler kıkırdak üzerinde hasar oluşturabilmesi muhtemel olduğundan (Bakınız: 5.3 “Klinik öncesi güvenlilik verileri”), siprofloksasin gebe kadınlara reçete edilmemelidir.

Laktasyon dönemi

Siprofloksasin anne sütüne itrah edilir. Olası artiküler hasar riskine bağlı olarak, siprofloksasin emzirme sırasında kullanılmamalıdır (Bakınız: 5.3 “Klinik öncesi güvenlilik verileri”).

Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda fertilite çalışmaları:

Fertilite, yavrunun uterus içi ve doğum sonrası gelişimi ve Fİ neslinin fertilitesi siprofloksasin ile etkilenmemiştir.

Embriyotoksisite çalışmaları:

Siprofloksasinin embriyotoksik ve teratojen etkisi bulunmamıştır.

Sıçanlarda doğum öncesi ve doğum sonrası gelişim: