ALGOPET 100 mg 15 film kaplı tablet Gebelik

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diameprid gebelik kategorisi D'dir. Diameprid hamilelik kategorisi, Diameprid gebelik kategorisi, Diameprid emzirme, Diameprid anne sütüne geçer mi, Diameprid laktasyon, Diameprid hamilelerde kullanımı, Diameprid ve bebek, Diameprid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Diameprid 2 mg 60 Tablet egzersiz ya da kilo kaybı ile kontrol altına alınamayan fakat insülin de kullanmayan "Tip 2" şeker hastalarında (diabetes mellitusta) kan şekeri seviyesinin düzenlenmesi amacıyla kullanılır.

İlaç Sınıfı

Glimepirid > Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Sülfonamidler > Glimepirid

ATC Kodu

A10BB12

Etkin Madde

Glimepirid 2 mg

Barkodu

8699514010401

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

SGK Kodu

SGKF2E

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E330A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi 1. ve 2. trimester: C; 3. trimester D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik veya doğum sonrası gelişim üzerindeiki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri), insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ]

Gebelik dönemi

Fare ve tavşanlarda yapılan üreme çalışmalarında herhangi bir gelişimsel apomaliye rastlanmamıştır. Ancak, hayvan üreme çalışmaları insanlarda meydana gelecek | etkilerin Önceden görülmesi için her zaman yeterli olmayabilir. Gebe kadınlar üzerinde yapılnjış yeterli ve iyi kontrollü çalışma bulunmamaktadır. ALGOPET’in sağlayacağı potansiyel yatar, fetüs üzerindeki potansiyel riski karşılayabiliyor ise kullanılabilir.

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçların fetal kardiyovasküler sistem (ductus artdriosus’un kapanması) üzerindeki bilinen etkilerinden dolayı, gebeliğin geç safhalarında (ö.aydan!itibaren) kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/fertilite

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarla sıçanlar üzerinde yürütülen çalışmalarda, prosilaglandin sentezini inhibe ettiği bilinen diğer ilaçlarda olduğu gibi distosi, doğumda gecikme vp hayatta kalan yavru oranında düşme meydana gelmiştir. ALGOPET’in gebe kadınlardaki gebelik sonu ve doğum üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Anne sütü ve plazmasındaki flurbiprofen konsantrasyonları, flurbiprofen kullanmakta olan bir annenin sütünü alan bebeğin günde yaklaşık olarak 0.10 mg fi alabileceğini göstermektedir. Prostaglandini inhibe eden ilaçların bebekler üzeri advers etkileri nedeniyle, anneye olan yaran da hesaba katılarak emzirmeye son v ilacı kesme arasında bir karar verilmelidir.