DENTA-CLAR 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 50 ml Endikasyonları

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Denta Clar endikasyonları, Denta Clar tedavisi, Denta Clar ne işe yarar, Denta Clar neye yarar, Denta Clar ne için kullanılır, Denta Clar nedir, Denta Clar faydaları, Denta Clar ne ilacı, Denta Clar ne zaman kullanılır, Denta Clar kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

12 yaşından küçük pediatrik hastalar

6 ay- 12 yaş arasındaki çocuklarda yürütülen klinik çalışmalar klaritromisin pediatrik süspansiyon ile yapılmıştır. Bu nedenle 12 yaşından küçük çocuklar klaritromisin pediatriksüspansiyon (oral süspansiyon için granül) kullanmalıdır.

DENTA-CLAR Oral Süspansiyon aşağıdaki durumlarda, duyarlı organizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

1.Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae ve Streptococcus pyogenes’ten kaynaklanan farenjit, tonsilit ve akut maksiler sinüzit gibiüst solunum yolu enfeksiyonları.

2. Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis,Streptococcus pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae ve Chlamydophilapneumoniae ’dan kaynaklanan pnömoni, kronik bronşit gibi alt solunum yoluenfeksiyonları.

3. Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae’den kaynaklanan akut otitis media.

4. Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes’ten kaynaklanan impetigo, folikülit,selülit, erizipel, abseler gibi komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları(abseler genellikle cerrahi drenaj gerektirir).

5. Klaritromisin, Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellulare’ye baglıyaygın veya lokal mikobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobacterium chelonae,Mycobacterium fortuitum ve Mycobacterium kansasii’ye baglı lokal enfeksiyonlarıntedavisinde endikedir.