DEMATRAC 25 mg 10 ampül Zararları

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dematrac zararları, Dematrac önlemler, Dematrac riskler, Dematrac uyarılar, Dematrac yan etkisi, Dematrac istenmeyen etkiler, Dematrac cinsel, Dematrac etkileri, Dematrac tedavi dozu, Dematrac aç mı tok mu, Dematrac hamilelik, Dematrac emzirme, Dematrac alkol, Dematrac kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Rapor edilen istenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecesine göre listelenmiştir:

Çok yaygm (> 1/10); yaygm (> 1/100 - <1/10); yaygm olmayan (> 1/1000 - <1/100); seyrek (> 1/10.000 - <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Anafılaksi. DEMATRAC ile birlikte, bir ya da daha fazla anestezik ilaç verilen hastalarda çok seyrek olarak anafılaksiye benzeyen reaksiyonlar bildirilmiştir.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygınlığı bilinmiyor: Nöbet. Nadiren atrakuryum yanında birçok ilaç alan YBÜ hastalannda nöbetler bildirilmiştir. Ancak bu hastalarm genellikle nöbetleri tetikleyen bir veya daha çok medikal durumları olduğu bildirilmiştir (Öm: kraniyel travma, serebral ödem, viral ensefalit, hipoksik ensefalopati, üremi). Bu nöbetlerin laudanosin ile nedensel ilişkisi saptanmamıştır. Klinik çalışmalarda, plazma laudanosin konsantrasyonu ile nöbet oluşumu arasmda herhangi bir korelasyon görülmemiştir.

Vasküler hastalıklar

Yaygm: Hafif geçici hipotansiyon, deride kızanklık

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Yaygm olmayan: Bronkospazm

Deri ve derialtı hastalıkları

Seyrek: Ürtiker

Kas-iskelet sistemi bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları