ISOPTIN KKH 120 mg 50 yavaş salımlı film tablet Gebelik

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Delox gebelik kategorisi C'dir. Delox hamilelik kategorisi, Delox gebelik kategorisi, Delox emzirme, Delox anne sütüne geçer mi, Delox laktasyon, Delox hamilelerde kullanımı, Delox ve bebek, Delox kullanımı bilgilerini içerir.

2.ISOPTIN KKH nedir ve ne için kullanılır?

İSOPTİN KKH 120 mg Yavaş Salımlı Film Tablet, kalp kasının yeterli miktarda oksijenle beslenememesinden meydana gelen kalp rahatsızlıklarının tedavisinde, kalp ritmi ile ilgili belirli bazı rahatsızlıkların tedavisinde ve yüksek tansiyon vakalarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

İSOPTİN, 50 film tabletlik blister ambalajda satılmaktadır.

İSOPTİN KKH 120 mg Yavaş Salımlı Film Tablet'in etkin maddesi olan verapamil hidroklorür (HCl), kalsiyum kanal blokörü veya kalsiyum antagonisti olarak adlandırılan bir

ilaç grubuna aittir.

İSOPTİN KKH 120 mg Yavaş Salımlı Film Tablet aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır: - Kalp kasının yeterli miktara oksijen ile beslenmemesinden meydana gelen rahatsızlıkların (Angina Pektoris) yol açtığı şikayetlerde - Efor altında: kronik stabil angina (efor anginası)

- İstirahat halinde: instabil angina pektoris (kreşendo angina, istirahat anginası)

- Damar daralmalarında: vazospastik angina pektoris (Prinzmetal angina, varyant angina)

- Kalp kası zaafiyeti (kalp yetmezliği) bulunmayan hastalarda, Beta reseptör blokörleri ile tedavi belirlenmemiş ise kalp krizinden sonra Angina pektoris vakalarında

- Kalp ritmi bozukluklarında:

- Yüksek tansiyon vakalarında

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda verapamil kullanımı ile ilgili yeterli veri yoktur. Gebelik esnasında kullanımı ancak çok açık bir gereklilik olduğunda önerilmelidir. Verapamil, plasenta engelini aşmakta ve göbek bağı damarlarında tespit edilebilmektedir.

Laktasyon dönemi

Verapamil, insan sütüne geçer. Oral yoldan verapamil uygulanan insanlardan alınan sınırlı verilere göre bebekteki verapamil bağıl dozun düşük olduğu tespit edilmiştir (annenin ağızdan aldığı dozun 0.1-1%) ve bundan dolayı verapamil kullanımı laktasyon döneminde uygun olabilir. Süt emen bebeklerdeki potansiyel yan etkiler göz önünde bulundurulduğunda, laktasyon döneminde verapamil ancak anne sağlığı için gerekliyse kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)