DELODAY 0.5 mg/MG 150 ml şurup Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Deloday uyarılar, Deloday zararları, Deloday önlemler, Deloday riskler, Deloday yan etkisi, Deloday alerji, Deloday alkol, Deloday hamileler, Deloday emzirme, Deloday araç kullanımı, Deloday fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Desloratadinin 6 aydan küçük çocuklarda etkinlik ve güvenliliği henüz belirlenmemiştir (bkz. bölüm 5.1).

2 yaşından küçük çocuklarda alerjik rinit tanısının, diğer rinit çeşitlerinden ayırt edilmesi oldukça zordur. Hastada üst solunum yolu enfeksiyonu veya yapısal anormallikler bulunmaması durumunda, ayrıca hastamn anamnez, fiziki muayene ve uygun laboratuvar ve deri testlerinin sonuçları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Erişkinlerin ve 2-11 yaş arasındaki çocukların yaklaşık %6’sı, desloratadini fenotipik olarak zayıf metabolize ederler ve yüksek düzeyde maruziyet gösterirler. Desloratadini zayıf metabolize eden
2-11
yaş arasındaki çocuklarda güvenliliği, ilacı normal metabolize eden çocuklardaki ile aynıdır. Desloratadinin, desloratadini iyi metabolize edemeyen 2 yaşından küçük çocuklardaki etkileri incelenmemiştir.

DELODAY şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. bölüm 5.2). Sodyum benzoat:

DELODAY şurup 0,10 mg sodyum benzoat içermektedir. Yeni doğmuş bebeklerde sanlık riskini arttırabilir.

Şeker:

DELODAY şurup 300,00 mg şeker içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir,

Sunset sarısı (El 10):

DELODAY şurup 0,10 mg sunset sarısı (El 10) içermektedir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Sorbitol:

DELODAY 300,00 mg sorbitol çözeltisi (%70) içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Sodyum:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç kullanma becerisinin değerlendirildiği klinik araştırmalarda, desloratadin almakta olan hastalarda herhangi bir bozukluk ortaya çıkmamıştır. Yine de, hastalara çok ender de olsa bazı insanlarda uykululuk hali oluşabileceği ve bu durumun onların araç ve makine kullanma becerilerini bozabileceği belirtilmelidir.