DELIX PLUS 5 mg 28 tablet Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Delix Plus nedir, Delix Plus ne için kullanılır, Delix Plus ne ilacı, Delix Plus neye yarar, Delix Plus ne işe yarar, Delix Plus neye iyi gelir, Delix Plus kullananlar, Delix Plus kullanımı, Delix Plus uygulama, Delix Plus etkileri, Delix Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.DELIX PLUS nedir ve ne için kullanılır?

  • DELİX 5 mg PLUS kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (ramipril ve hidroklorotiazid) içeren bir ilaçtır.
  • Bu etkin maddelerden ramipril Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörleri (ADE İnhibitörleri) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu etkin madde kalp ve kan damarları üstünden etkisini göstererek kan basıncını düşürür.

    Diğer etkin madde olan hidroklorotiazid ise, tiazid sınıfından idrar söktürücü (diüretik) ilaçlar grubuna aittir. Böbrekler üzerine etki ederek, idrara çıkma sıklığını arttırır ve bu yolla kan basıncını düşürür. Her iki maddenin tansiyon düşürücü etkileri birbirini tamamlamaktadır.

  • DELK 5 mg PLUS, 28 çentikli tablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur. Piyasada DELK 2.5 mg PLUS adlı, 28 çentikli tablet içeren diğer formu da bulunmaktadır.