DELIX PLUS 5 mg 28 tablet Kontrendikasyonları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Delix Plus Kontrendikasyonları, Delix Plus Sakıncaları, Delix Plus etkileri, Delix Plus alerji, Delix Plus kullanım alanları, Delix Plus zararları, Delix Plus belirtileri, Delix Plus kullanım süresi, Delix Plus kullanım şekli, Delix Plus etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

DELİX 5 PLUS aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır:

- Ramipril, herhangi bir anjiyotensin dönüştürücü enzim(ADE) inhibitörü, hidroklorotiazid,diğer tiazid diüretikleri, sülfonamidler veya yardımcı maddelerden herhangi birine aşırıduyarlılığı olan hastalar.

- Anjiyoödem geçmişi olan hastalar.

- Kreatinin klerensi 30 ml/dak.’nın altındaki şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan vediyaliz uygulanamayan hastalar.

- Renal arterin, bilateral veya unilateral, hemodinamik etkili stenozu ve tek bir böbrekte arterstenozu olan hastalar.

- DELİX 5 PLUS tedavisini takiben kötüleşebilecek belirgin vücut elektrolit içeriği bozukluğuolan hastalar (örn. hipokalemi, hiponatremi veya hiperkalsemi).

- Şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalar.

- Anjiyötensin II reseptör blokerleri (ARB’ler) veya anjiyötensin dönüştürücü enzim (ADE)inhibitörleri ile aliskirenin beraber kullanımı diyabetes mellitus veya böbrek yetmezliği(GFR<60 ml/dak/1.73 m2) olan hastalarda kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.5 ve 5.1).

- Diyabetik nefropatisi olan hastalarda anjiyotensin II reseptör antagonisti (AIIRA) ile birliktekullanım

- Gebeliğin 2. ve 3. trimesterinde.

- Emziren anneler.

Kanın negatif yüklü yüzeylerle temasına yol açan ekstrakorporeal tedaviler ve ADE inhibitörlerinin birlikte kullanımı ciddi anafılaktoid reaksiyonlara yol açabileceği için bu türkullanımlardan kaçınılmalıdır. Bu tür ekstrakorporeal tedaviler, bazı yüksek-akım diyaliz yada hemofıltrasyon membranları (örn. poliakrilonitril) ve düşük dansiteli lipoprotein aferezi iledekstran sülfatın birlikte kullanımını içerir.