DEFEKS 100 ml şurup Uyarılar

Berk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Defeks uyarılar, Defeks zararları, Defeks önlemler, Defeks riskler, Defeks yan etkisi, Defeks alerji, Defeks alkol, Defeks hamileler, Defeks emzirme, Defeks araç kullanımı, Defeks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Dekstrometorfanla birlikte histamin salınımı geliştiğinden çocuklarda dikkatle kullanılmalıdır. Bu preparat 2 yaşından küçük çocuklarda yeterli emniyet bilgileri mevcut olmadığından, doktor tavsiyesi ve denetimi olmadan kullanılmamalıdır.

İlaç yatalak ve sedasyona maruz kimselerde dikkatle kullanılmalı, uzun süre devam eden kronik öksürüklerde (mesela; sigara içme, amfizem, astım) veya öksürük büyük miktarda sekresyonla birlikte olduğunda, hekim tarafından tavsiye edilmedikçe kullanılmamalıdır. Öksürük bir haftadan fazla devam ediyorsa ve yüksek ateş, döküntü ve baş ağrısıyla birlikte ise derhal hekime danışılmalıdır.

Bu preparat tartrazin yellow (boyar madde) ihtiva ettiğinden hassas kişilerde bronşiyal astım dahil alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu durumun aspirine karşı hassasiyeti olanlarda görülme oranı daha yüksektir.

Antihistaminikli ilaçlar karaciğer yetmezliği, kalp dolaşımı ya da tiroid bezi hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Defeks Şurup kullanıldığı müddetçe difenhidramin içeren başka ilaçlar (dahilen veya haricen) kullanılmamalıdır. Gün ışığına hassasiyet gibi reaksiyonlar derhal hekime bildirilmeli, motorlu taşıt kullanılırken içilmemelidir. Peptik ülser, prostat hipertrofisi ve kronik uyuyamama rahatsızlığı olanlarda, ancak hekim tavsiyesi ve küçük dozlarda kullanılmalıdır.

Dekstrometorfan ihtiva eden ilaçlar aşırı yüksek dozda alındığında santral sinir sistemi eksitasyonu, solunum depresyonu ve psişik bağımlılığa sebep olabilir.

Gebelik ve laktasyonda kullanımı (Gebelik kategorisi-C) :

Bu preparatlarla uzun süreli hayvan deneyleri yapılmadığından mutajenik, karsinojenik ve fertiliteye etkileri bilinmemektedir. Teratojenik etkileri; ilacın doğum, laktasyon ve fetusun gelişmesi üzerinde hayvan deneyleri ile tespit edilmemiştir. Hamile bir kadına verildiğinde fetusa zarar verip vermeyeceği, üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

Sütle salgılanıp salgılanmadığı yeterince bilinmediğinden emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.