PROJEZIK 100 mg 15 film tablet Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Projezik dozu, Projezik dozaj, Projezik doz aşımı, Projezik uygulama, Projezik kullanım şekli, Projezik kullanımı, Projezik kullanım süresi, Projezik açmı tokmu, Projezik nedir, Projezik ne için kullanılır, Projezik nasıl kullanılır, Projezik faydaları, Projezik etkileri, Projezik günde kaç kez, Projezik sabah mı akşam mı, Projezik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tavsiye edilen günlük toplam doz, bölünmüş dozlar halinde 150 - 200 mg’dır.
Semptomların şiddetine göre, günlük toplam doz 300 mg’a kadar çıkarılabilir.

Romatoid artrit veya osteoartrit belirti ve semptomlarının giderilmesi için PROJEZlK’in tavsiye edilen dozu, günde iki, üç veya dört defaya bölünerek uygulanmak üzere günde 200 ila 300 mg’dır.

Adet sancılarında, semptomların başlangıcında 100 mg, bunu takiben 4-6 saatte bir 50¬ 100 mg dozunda önerilir. Maksimum günlük doz 300 mg’dır.

Uygulama şekli:

PROJEZIK yemeklerden sonra oral yolla uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz azaltılması gerekebilir.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaş altı çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlarla akut doz aşımı sonrasında beliren semptomlar genellikle halsizlik, uyuşukluk, bulantı, kusma ve epigastrik ağrıyla sınırlı olup, destekleyici tedaviyle geri dönebilir.

Aşırı dozda bir nonsteroidal antienflamatuvar ilaç alan hastaya semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Spesifik antidotu yoktur.