DAYMOL 200/500 mg 30 efervesan tablet Uyarılar

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Daymol uyarılar, Daymol zararları, Daymol önlemler, Daymol riskler, Daymol yan etkisi, Daymol alerji, Daymol alkol, Daymol hamileler, Daymol emzirme, Daymol araç kullanımı, Daymol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Asetilsistein

Asetilsistein uygulamasından sonra bronşiyal sekresyonlarda belirgin bir artış olabilir. Bu durumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasına dikkat edilmelidir. Astımlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell’s sendromu gibi şiddetli cilt reaksiyonlarının oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğer kütanöz ya da mukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bunun asetilsistein ile ilgisi araştırılmalı ve gerektiğinde ilacın kullanımı sonlandırılmalıdır.

Mide ve barsak ülseri durumlarında asetilsistein kullanımı irritasyona sebep olabilir.

Parasetamol

DAYMOL, anemisi olanlar, akciğer hastalan böbrek ve karaciğer hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer parasetamol içeren ürünlerle DAYMOL ile birlikte kullanımı parasetamol doz aşımına neden olabilir, bu nedenle parasetamol içeren başka ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Önceden karaciğer hastalığı olan ve potansiyel olarak hepatotoksik ilaçlar alan hastalarda parasetamol nedenli hepatotoksisite riski artmıştır. Hepatik nekroz parasetamol doz aşımına bağlı bir komplikasyondur. Siroz ile ilişkili olmayan alkolik karaciğer hastalığında parasetamol doz aşımı riski daha yüksektir.

Sodyum uyarısı

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına bir etkisi bulunmamaktadır.