DANASIN 100 mg 100 kapsül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Danasin uyarılar, Danasin zararları, Danasin önlemler, Danasin riskler, Danasin yan etkisi, Danasin alerji, Danasin alkol, Danasin hamileler, Danasin emzirme, Danasin araç kullanımı, Danasin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Virilizasyon durumunda DANASİN tedavisi sonlandırılmalıdır. Androjenik reaksiyonlar genellikle geri dönüşümü kanıtlar ancak, androjenik virilizasyon bulgularından sonraDANASİN’in kullanımına devam edilmesi, geri dönüşümlü olmayan androjenik etki riskindeartışa sebep olur.

Klinik açıdan önemli herhangi bir advers etki ortaya çıkarsa ve özellikle papilla ödemi, baş ağrısı, görme bozuklukları veya diğer belirtiler ya da intrakraniyal basınç artışı, sarılık veyabelirgin karaciğer bozukluğu, tromboz ya da embolizm belirtileri gözlendiğinde DANASİNtedavisi sonlandırılmalıdır.

Tedavi kürünün tekrar edilmesi gerekli olduğunda, zamanla tekrarlanan tedavi kürleri ile ilişkili olarak güvenilirlik verisi mevcut olmadığından, tedavi sırasında dikkatli olunmalıdır.Kimyasal olarak bu bileşiklerle ilgili olan DANASİN kullanıldığında, 17-alkile steroidlerin(iyi huylu karaciğer adenomu, peliozis hepatis ve hepatik karsinom da dahil) uzun süreli riskidüşünülmelidir.

Eldeki, ön epidemiyolojik sonuçlar, endometriyozis tedavisinde danazol kullanımının yumurtalık kanserinin temel riskini arttırabildiğini desteklemektedir.

Danazol farmakolojisi göz önünde bulundurulduğunda, karaciğer ve böbrek hastalığı, hipertansiyon veya diğer kardiyovasküler hastalıkları veya diabetes mellitusu, polisitemi,epilepsi, lipoprotein bozukluğu, ve önceden uygulanan gonodal steroid tedavisine belirginveya kalıcı androjenik reaksiyon gösteren kişilerde olduğu gibi sıvı tutulumu yoluylaşiddetlenme olabilen durumda olan hastalarda DANASİN kullanıldığında, bilinenetkileşimlerine ve yan etkilerine özellikle dikkat edilmelidir.

Migrenli hastalarda dikkatli kullanılması tavsiye edilir.

). Eğer DANASİN tedavisi sırasında memenodülleri kalıcıysa veya büyüyorsa, tedaviye başlamadan önce hormona bağlı karsinom,klinik muayene ile ortadan kaldırılmalıdır.

Tüm hastalardaki klinik izleme ek olarak karaciğer fonksiyonu ve hematolojik durumun periyodik ölçümünü içeren uygun laboratuvar izlemi önemlidir. Uzun süreli tedaviler (>6 ay)veya tedavinin tekrar eden kürleri için 2 yılda bir karaciğer ultrasonografisi önerilir.DANASİN tedavisine menstürasyon esnasında başlanmalıdır. Etkili, non-hormonal bir doğumkontrol yöntemi uygulanmalıdır.

Her zaman DANASİN’in en etkili düşük dozu kullanılmalıdır.

DANASİN her dozunda 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DANASİN’in içeriğinde bulunan danazolün araç ve makine kullanımı üzerine herhangi olumsuz bir etkisi bildirilmemiştir.