CYMBALTA 30 mg 28 kapsül Nedir

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cymbalta nedir, Cymbalta ne için kullanılır, Cymbalta ne ilacı, Cymbalta neye yarar, Cymbalta ne işe yarar, Cymbalta neye iyi gelir, Cymbalta kullananlar, Cymbalta kullanımı, Cymbalta uygulama, Cymbalta etkileri, Cymbalta faydaları bilgilerini içerir.

2.CYMBALTA nedir ve ne için kullanılır?

CYMBALTA kapsüllerin opak beyaz renkli gövdesi üzerinde "30 mg", opak mavi renkli kapağında ise "9543" basılıdır. CYMBALTA 28 kapsüllük ambalajlar halinde bulunur.

Her kapsül mide asidine karşı koruyucu bir tabaka ile kaplı duloksetin hidroklorür pelletleri içerir.

CYMBALTA size, depresyon, diyabete bağlı (sinir hasarıyla oluşan) nöropatik ağrı ve genel anksiyete bozukluğu diye adlandırılan hastalıkların tedavisi için verilmiş bulunmaktadır. Nöropatik ağrı, bıçak saplanır gibi, iğne batması ve sızı şeklinde, zonklayıcı ve elektrik çarpması gibi kavramlarla tanımlanan ağrının tıp dilindeki karşılığıdır. Ağrının olduğu bölgede his kaybı görülebilir veya sıcak, soğuk, basınç, dokunma gibi uyarılar ağrı hissine neden olabilir.

CYMBALTA, depresyonu bulunan kişilerin çoğunda tedavinin başlamasından itibaren iki hafta içinde etki göstermeye başlar. Kendinizi daha iyi hissettiğiniz dönemde de depresyonunuzun ve anksiyetenin tekrarlamasını önlemek için doktorunuz size CYMBALTA vermeye devam edebilir.

Diyabete bağlı nöropatik ağrı hastalığı olan hastalarda, CYMBALTA'nın etkisi tedavinin ilk haftasında fark edilebilir.