CUTMIRAT 7.5 mg/5 ml şurup Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cutmirat uyarılar, Cutmirat zararları, Cutmirat önlemler, Cutmirat riskler, Cutmirat yan etkisi, Cutmirat alerji, Cutmirat alkol, Cutmirat hamileler, Cutmirat emzirme, Cutmirat araç kullanımı, Cutmirat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

İçeriğinde bulunan sorbitol nedeniyle, nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

CUTMİRAT, 5 ml’lik dozunda 10 g’dan daha az (0.25g) gliserin içerir. Gliserin’e karşı herhangi bir etki beklenmez.

Gebelik döneminde kullanımı ile ilgili herhangi bir sınırlama olmamakla birlikte ilk üç ay süresince bu ilacın kullanılmaması önerilmektedir.

CUTMİRAT’ın, her 5 ml’lik dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum (0.01g sodyum sakarin) içerir. Sodyum miktarına bağlı herhangi bir yan etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik özelliklere, bildirilen advers etkilerin ve/veya ilgili hedef popülasyon üzerinde gerçeklesen ve araç ya da makine kullanımı ile ilişkili performansı konu alan herhangi bir araştırma yapılmamıştır.

Butamirat sitrat, baş dönmesine sebep olabileceğinden, hastalar araç ve makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır.