CUTMIRAT 7.5 mg/5 ml şurup Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cutmirat dozu, Cutmirat dozaj, Cutmirat doz aşımı, Cutmirat uygulama, Cutmirat kullanım şekli, Cutmirat kullanımı, Cutmirat kullanım süresi, Cutmirat açmı tokmu, Cutmirat nedir, Cutmirat ne için kullanılır, Cutmirat nasıl kullanılır, Cutmirat faydaları, Cutmirat etkileri, Cutmirat günde kaç kez, Cutmirat sabah mı akşam mı, Cutmirat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

CUTMİRAT, antitussif bir ajan olarak yetişkinlerde günde 90 mg, 3 yaşın üstündeki çocuklarda 22.5 mg, 6 yaşın üstündeki çocuklarda 45 mg, 12 yaşın üzerindeki çocuklarda 67.5 mg dozlarda kullanılmaktadır.

Uygulama sıklığı ve süresi

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.

3 yaşın üstündeki çocuklarda: Günde 3 defa 1 ölçek 6 yaşın üstündeki çocuklarda: Günde 3 defa 2 ölçek 12 yaşın üstündeki çocuklarda: Günde 3 defa 3 ölçek Yetişkinlerde: Günde 4 defa 3 ölçek

Uygulama şekli

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte ölçek kaşığı vasıtasıyla kullanılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek /Karaciğer yetmezliği: CUTMİRAT’ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: CUTMİRAT pediyatrik hastalarda pozoloji kısmında belirtildiği gibi uygulanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

CUTMİRAT’ın aşırı dozda alınması halinde şu belirtiler görülebilir: Uyuklama, bulantı, kusma, diyare, baş dönmesi ve hipotansiyon.

Tedavi:

Genel acil yardım yapılmalıdır: Aktif kömür, tuz laksatif (magnezyum sitrat, magnezyum sülfat, sodyum sülfat gibi) ve gerektiğinde semptomatik tedavi uygulanabilir.