CREBROS 0.5 mg/ml 200 ml oral çözelti Dozu

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crebros dozu, Crebros dozaj, Crebros doz aşımı, Crebros uygulama, Crebros kullanım şekli, Crebros kullanımı, Crebros kullanım süresi, Crebros açmı tokmu, Crebros nedir, Crebros ne için kullanılır, Crebros nasıl kullanılır, Crebros faydaları, Crebros etkileri, Crebros günde kaç kez, Crebros sabah mı akşam mı, Crebros fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

2-6 yaş arası çocuklarda: Önerilen günlük doz 2,5 mg (5 ml), 2 kez 1,25 mg (2,5 ml) olarak alınmalıdır.

"

6-12 yaş arası çocuklarda: Önerilen günlük doz 5 mg’dır (10 ml çözelti).

12 yaş ve üzeri ergenler ile yetişkinler: Önerilen günlük doz 5 mg’dır (10 ml çözelti).

Yaşlılar: Önerilen günlük doz 5 mg’dır (10 ml çözelti).

Orta-ağır şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanması önerlilir
("Böbrek/Karaciğer yetmezliği"
bölümüne bakınız).

İntermittan alerjik rinit (haftada 4 günden az ya da 4 haftadan kısa süren belirtiler) hastalığa ve öyküye göre tedavi edilir; belirtiler geçtiğinde tedavi kesilebilir ve belirtiler tekrar görüldüğünde tedaviye yeniden başlanabilir. Persistan alerjik rinit durumunda (haftada 4 günden fazla ve 4 haftadan uzun süren belirtiler), hastanın alerjenlere maruz kaldığı dönem boyunca tedavinin sürdürülmesi önerilir.

Uygulama şekli: Uygun hacimdeki oral çözelti, kutu içerisinde bulunan plastik ölçek yardımıyla ölçülmeli, kaşığa veya bir bardak su içine dökülmelidir. Oral çözelti seyreltildikten hemen sonra ağızdan alınmalıdır; yemeklerle birlikte veya yemeklerden bağımsız olarak alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Doz aralıkları kişinin böbrek fonksiyonlarına göre bireyselleştirilir. Aşağıdaki tablo kullanılır ve tabloda belirtildiği şekilde doz ayarlaması yapılır. Bu doz tablosunu kullanmak için, hastanın kreatinin klerensi (CLcr) ml/dakika olarak hesaplanmalıdır. CLcr ml/dakika değeri, serum kreatinin (mg/dl) değeri aşağıdaki formüle koyularak hesaplanır:

[140 - yaş (yıl)] x ağırlık (kg)

Clcr =----------------------------------------------------- (x 0,85 [kadınlar için])

72 x serum kreatinin değeri (mg/dl)

Böbrek Fonksiyon Bozukluğu olan Hastalarda Doz Uyarlanması:

Böbrek yetmezliği olan pediyatrik hastalarda doz, hastanın renal klerensi ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak bireysel olarak ayarlanmalıdır. Böbrek yetmezliği olan çocuklar için spesifik veri bulunmamaktadır.

Sadece karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlanmasına gerek yoktur. Karaciğer ve böbrek yetmezliği bir arada olan hastalarda doz ayarlanması önerilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

CREBROS ’ un 2 yaşın altındaki çocuk ve bebeklerde veri bulunmaması sebebiyle, bu popülasyonda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının belirtileri yetişkinlerde uyuşukluk; çocuklarda ise önce ajitasyon ve

huzursuzluk, ardından da uyuşukluk olabilir.

Tedavi:

CREBROS®’un bilinen spesifik bir antidotu yoktur.

Doz aşımı söz konusuysa, semptomatik veya destekleyici tedavi önerilir. İlaç aldıktan sonra kısa bir süre geçmişse, mide lavajı düşünülmelidir. CREBROS®, hemodiyaliz ile etkili bir şekilde atılamaz.