CORTIMYCINE 5 gr pomad Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cortimycine uyarılar, Cortimycine zararları, Cortimycine önlemler, Cortimycine riskler, Cortimycine yan etkisi, Cortimycine alerji, Cortimycine alkol, Cortimycine hamileler, Cortimycine emzirme, Cortimycine araç kullanımı, Cortimycine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

CORTİMYCİNE; ufak zedelenmelerde kullanılmamalıdır. Mustard gaz (diklora etilsülfür) keratiti, Sjogren keratokonjunktiviti veya dejeneratif bozukluklarda etkili değildir. Geniş açılı glokom, diabetes mellitus, 5 diyoptriden daha büyük miyopi olgularında ve Krukenberg Spindle’de çok dikkatle uygulanmalıdır.

Herpes simplex’in neden olduğu stromal keratit veya uveitis tedavisinde antiviral ilaçlarla birlikte CORTİMYCİNE uygulaması dikkatle yapılmalıdır. İlacın kronik kullanımı ancak bir göz doktorunun devamlı kontrolü altında yapılmalıdır. Uzun süreli tedavi gören kişilerde ilk 2 aydaki her 2-4 haftada bir göz içi basıncı kontrol edilmelidir. Eğer basınçta herhangi bir artış görülmemişse ayda veya 2 ayda bir kontrole devam edilmelidir. Bu kontrollerden başka pupil, göz kapağı ve korneada gerekli gözlemler yapılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Topikal pomat kullanımı ile geçici bulanık görme oluşabilir. Bu durumda hasta araba ya da makine kullanmadan önce görüşün düzelmesini beklemelidir.