CORALAN 7.5 mg 56 film tablet Zararları

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coralan zararları, Coralan önlemler, Coralan riskler, Coralan uyarılar, Coralan yan etkisi, Coralan istenmeyen etkiler, Coralan cinsel, Coralan etkileri, Coralan tedavi dozu, Coralan aç mı tok mu, Coralan hamilelik, Coralan emzirme, Coralan alkol, Coralan kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Coralan yaklaşık 5,000 hastada yapılmış klinik çalışmalarda incelenmiştir. Yaklaşık 2,900 hasta faz II-III çalışmalarda ivabradin ile tedavi edilmiştir. İvabradin ile en sık raslanan istenmeyen etkiler doza bağlıdır ve tıbbi ürünün farmakolojik etkisiyle ilgilidir.

Aşağıdaki advers etkiler veya olaylar klinik çalışmalar sırasında bildirilmiştir ve belirtilen aralıklara göre sınıflandırılmıştır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Araştırmalar

Yaygın olmayan:

- Hiperürisemi

- Eozinofili

- Yüksek kan kreatinin düzeyi

Göz hastalıkları

Çok yaygın:

- Işığa bağlı olaylar (fosfenler): hastaların %14.5’inde bildirilmiştir ve görsel alanın bir kısmında parlaklığın geçici olarak artışı olarak tanımlanmaktadır. Genellikle ışık yoğunluğunda ani değişimler tarafından tetiklenmektedir. Fosfenlerin başlaması genellikle tedavinin ilk iki ayında olmaktadır, daha sonra tekrarlanabilmektedir. Fosfenler genellikle hafif ve orta derece yoğunlukta bildirilmiştir. Tüm fosfenler tedavi sırasında veya sonrasında, çoğunluğu (%77.5) tedavi sırasında olmak üzere kesilmiştir. Hastaların %1’inden azı fosfenler yüzünden günlük rutinini değiştirmiş veya tedaviyi bırakmıştır.

Yaygın:

- Bulanık görme

Kardiyak hastalıkları

Yaygın:

- Bradikardi: Özellikle tedaviye başladıktan sonraki 2-3 ay içerisinde, hastaların %3.3’ünde. Hastaların %0.5’inde şiddetli bradikardi görülmüştür. (dakikada 40 vuruş veya altında kalp hızı)

- 1. derece AV blok (EKG’de uzamış PQintervali)

- Ventriküler ekstrasistol Yaygın olmayan

- Çarpıntı, supraventriküler ekstrasistol

Ayrıca klinik çalışmalar sırasında, karşılaştırılan tedaviler ile aynı sıklıkta olan ve/veya muhtemelen altta yatan hastalıkla ilgili olan, sinüs aritmisi, stabil olmayan anjina, kötüleşmiş anjina pektoris, atriyal fibrilasyon, miyokard iskemisi, miyokard infarktüsü ve ventriküler taşikardi bildirilmiştir.

Gastrointestinal hastalıkları

Yaygın olmayan:

- Bulantı

- Kabızlık

- Diyare

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Yaygın:

- Başağrısı : genellikle tedavinin ilk ayında

- Sersemleme: muhtemelen bradikardiye bağlı olarak Yaygın olmayan:

- Vertigo

- Dispne