COMBICID tablet 750 mg 10 tablet Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combicid uyarılar, Combicid zararları, Combicid önlemler, Combicid riskler, Combicid yan etkisi, Combicid alerji, Combicid alkol, Combicid hamileler, Combicid emzirme, Combicid araç kullanımı, Combicid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Geçmişinde penisilin ve/veya birçok alerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde penisilin kullanımına bağlı bazen fatal aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu yüzden penisilin tedavisinden önce geçmişteki penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Allerjik bir reaksiyon oluşursa ilaç kesilmeli hemen uygun tedaviye başlanmalıdır. Ciddi anafilaktik reaksiyonlarda adrenalin kullanılmalıdır. Ayrıca oksijen, intravenöz steroidler ve entübasyon dahil hava yollarının açık tutulması sağlanmalıdır.
Hayvan çalışmalarında sulbaktam yada ampisilinin fertilite üzerine yada fetüse zararlı bir etkisi saptanmamıştır. Ancak insanlarda hamilelik ve süt verme döneminde kullanım emniyeti henüz tesbit edilmemiştir.
Diğer antibiyotiklerin kullanımında olduğu gibi mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir.
Süperenfeksiyon görüldüğünde ilaç kesilmeli ve uygun tedavi uygulanmalıdır. Uzun süre kullanımında böbrek, karaciğer ve hematopoetik sisteminlerin periyodik olarak kontrolü tavsiye edilir. Bu yenidoğanlarda özellikle prematürelerde önemlidir.