COLEFIX 20 mg 30 efervesan tablet {Nuvomed} Nedir

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Colefix nedir, Colefix ne için kullanılır, Colefix ne ilacı, Colefix neye yarar, Colefix ne işe yarar, Colefix neye iyi gelir, Colefix kullananlar, Colefix kullanımı, Colefix uygulama, Colefix etkileri, Colefix faydaları bilgilerini içerir.

2.COLEFIX nedir ve ne için kullanılır?

COLEFİX, statinler olarak adlandırılan bir ilaç grubunda yer alır. En yaygını kolesterol olan, lipid olarak adlandırılan, kandaki yağlı maddelerin seviyelerinin düzenlenmesinde kullanılır. COLEFİX, beyaz, iki tarafı düz, yuvarlak efervesan tabletlerdir. 30 (3x10) ve 90 (9x10) efervesan tablet plastik tüp / silikajelli plastik kapak ve karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

Kanda farklı tiplerde kolesterol bulunur - "kötü kolesterol" (LDL-C) ve "iyi kolesterol" (HDL-C) -. COLEFİX, "kötü" kolesterolü düşürür, "iyi" kolesterolü yükseltir. COLEFİX, size, kolesterol seviyeniz yüksek olduğu için reçete edilmiştir. Bunun anlamı, kalp krizi geçirme veya inme riski altındasınız.

Kolesterolünüz kontrol seviyelerine getirilmiş olsa dahi, COLEFİX almaya devam etmelisiniz, çünkü COLEFİX kolesterol seviyenizin tekrar yükselmesini engelleyecektir. Bununla birlikte, eğer hamile kaldıysanız veya doktorunuz söylediyse, ilacı kullanmayı bırakmalısınız.

COLEFİX'i kullanırken, kolesterol düşürücü diyetinize ve egzersizlerinize devam etmelisiniz. Kolesterol seviyenizi düzenlerseniz, kalp krizi veya inme geçirme riskinizi azaltabilirsiniz.

Diyet ile birlikte;

• Klinik olarak kalp-damar hastalığı olmayan yüksek kolesterolü olan hastalarda kalp ve kan damarlarıyla ilgili ölüm ve kalıcı hasarı (ölümcül olan veya ölümcül olmayan kalp krizi, yeniden damarlanma ihtiyacı) azaltmada endikedir.

• Klinik olarak kalp-damar hastalığı olan yüksek kolesterolü olan hastalarda ikincil olayları (ölümcül olan veya ölümcül olmayan kalp krizi, ölümcül olan veya ölümcül olmayan inme, geçici iskemik atak (beyne giden kan akımında azalma), yeniden damarlanma ihtiyacı ve kalp damar hastalıklarından kaynaklı ölüm) azaltmada endikedir.

• Total kolesterol, LDL-kolesterol, Apolipoprotein B ve trigliserid düzeylerindeki artışla (Frederickson Tip IIa, IIb, III ve IV hiperlipidemilerde) birlikte olan hiperlipidemilerde (kan yağlarının yüksek olması) artmış yağ düzeylerini azaltmada endikedir.