LARGOPEN 500 mg 16 tablet Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Largopen yan etkileri, Largopen etkileri, Largopen zararları, Largopen belirtileri, Largopen uyarılar, Largopen önlemler, Largopen kilo aldırırmı, Largopen zayıflatırmı, Largopen zehirlenmesi, Largopen cinsellik, Largopen sorunlar, Largopen uykusuzluk, Largopen bağımlılık, Largopen bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi LARGOPEN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa LARGOPEN’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Aleıjik reaksiyonlar (ciltte kaşınma veya döküntü, yüz dudaklar, dil ve vücutta şişme veyanefes almada güçlük). Bu reaksiyonlar ciddi olabilmektedir.
  • Kalın bağırsakta iltihap nedeniyle ortaya çıkan ve bazen kanlı, ağrılı ve ateş ile birliktegörülebilen isha1. Tedavi sırasında veya tedaviden sonra ortaya çıkabilir.
  • Yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı veya başka enfeksiyon belirtileri ya da vücutta kolaycamorluklar oluşması. Bunlar kan hücreleriniz ile ilgili problemlerin belirtileri olabilir (anemi,trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofıli, lökopeni, nötropeni ve agranülositoz).
  • Özellikle avuç içinde ve ayak tabanında kaşıntılı kırmızımsı-mor lekelerin geliştiği eritemamultiforme denilen bir cilt reaksiyonu, kabuklanma ve siyahlaşma gösteren ve içi su dolukabarcıklardan oluşan deri iltihaplan, cilt renginde değişme, cilt altında yumrular, ciltte sutoplaması, cerahatli kabartılar, ciltte soyulma, kızanklık, ağrı, kaşıntı ve pullanma. Bubelirtiler ateş, baş ağnları ve vücut ağnlan ile birlikte olabilir ve ciddi deri rahatsızlıklannınişaretleridir (serum hastalığına benzer reaksiyonlar, eritematöz makülopapüler döküntüler,Stevens-Johnson sendromu, eksfoliyatif dermatit, toksik epidermal nekroliz, akut jeneralizeeksantematöz püstüloz), ürtiker (kurdeşen).
  • Cilt yüzeyinin altında döküntüler veya iğne ucu büyüklüğünde yuvarlak kırmızı benekler veyaciltte morluklar (hipersensitivite vasküliti). Bu durum kan damarlarında aleıjik reaksiyonnedeniyle iltihap oluşmasına bağlıdır.
  • Karaciğer fonksiyonlarında bozulma, ciltte veya gözün beyaz kısmında sararma (sarılık),karaciğer iltihabı
  • Pamukçuk (derinin kıvrımlı yerlerinde, vücut boşluklarında ve tırnaklarda çıkabilen birmantar enfeksiyonu)
  • İdrarda kristaller çıkması, böbrek iltihabı
  • Vücutta istemsiz kasılmalar (konvul siy onlar)
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
  • Aşın hareketlilik, ajitasyon, endişeli ruh hali (anksiyete), uykusuzluk, zihin kanşıklığı,davranış bozukluklan ve/veya sersemlik hali
  • Bulantı, kusma
  • Dilde siyah renkli pütürleşme
  • Karaciğerdeki AST (SGOT) ve/veya ALT (SGPT) enzimlerinde orta dereceli bir yükselmeBunlann hepsi ciddi yan etkilerdir Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
  • Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
  • Diş renginde bozulma (kahverengi, sarı veya gri lekeler). Genellikle dişlerin fırçalanmasıveya diş hekimi tarafından temizlenmesi ile bu durum düzelmektedir.
  • Bunlar LARGOPEN’in hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Gastrointestinal: Bulantı, kusma, diare. Hipersensitivite Reaksiyonları: Eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker. Ürtiker ve diğer deri döküntüleri ile serum hastalığı benzeri reaksiyonlar antihistaminik ve gerekirse sistemik kortikosteroid uygulaması ile kontrol altına alınabilir. Bu reaksiyonların görülmesi halinde tedavinin kesilmesi uygundur. Karaciğer: Hafif bir SGOT artışı bildirilmiş olmakla beraber klinik önemi bilinmemektedir. Kan ve Lenf Sistemleri: Anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Etkeni bir virüs olan enfeksiyoz monoükleozda amoksisilin kullanılmamalıdır. Amoksisilin uygulanan enfeksiyoz mononükleozlu hastalarda yüksek oranda deri döküntüsü bildirilmiştir. Santral Sinir Sistemi: Nadir olarak geçici hiperaktivite, ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, konfüzyon, kişilik değişiklikleri ve yorgunluk bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.