COGITO TEDAVIYE BASLAMA paketi 28 tablet Uyarılar

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cogito uyarılar, Cogito zararları, Cogito önlemler, Cogito riskler, Cogito yan etkisi, Cogito alerji, Cogito alkol, Cogito hamileler, Cogito emzirme, Cogito araç kullanımı, Cogito fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Epilepsisi, geçmişinde konvülsiyon öyküsü veya epilepsiye eğilimi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Amantadin, ketamin veya dekstrometorfan gibi N-metil-D-aspartat (NMDA) antagonistleri ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Bu bileşikler memantin ile aynı reseptör sistemine etkiedip, advers etkilerin (özellikle santral sinir sistemi ile ilişkili olanlar) daha sık ya da dahakuvvetli görülmesine sebep olabilir (Bkz.4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğeretkileşim şekilleri).

İdrar pH’sını yükselten faktörler var ise (Bkz. 5.2 Farmakokinetik özellikler) hastanın dikkatli izlenmesi gerekebilir. Bu faktörler diyetteki köklü değişim (örneğin etoburluktan vejetaryendiyete geçiş gibi) veya alkalizan mide tamponlarının çok miktarda alınmasını içerir. İdrar pEFsıayrıca renal tübüler asidoz (RTA) veya Proteus bacteria’mn neden olduğu ciddi üriner sistemenfeksiyonları ile de yükselebilir.

Birçok klinik çalışmada yakın tarihte miyokard enfarktüsü geçirmiş hastalar, kompanse edilmemiş konjestif kalp yetmezliği (New York Kalp Cemiyeti (NYHA) endeks III-IV) veyakontrol altında olmayan hipertansiyonlu hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Sonuç olarak, sınırlıveri mevcut olduğundan bu durumdaki hastalar yakın gözlem altında bulundurulmalıdır.

COGİTO 5 mg, 10 mg, 15 mg ve 20 mg film tabletler, yardımcı madde olarak laktoz monohidrat içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktaz yetmezliği ya daglikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansının veya makine kullanma yeteneğinin azalmasına neden olabilir. Buna ilave olarak, memantin reaktiviteyideğiştirebilir. Bu nedenle ayaktan tedavi gören hastaların, araba veya makine kullanırken dikkatliolmaları konusunda uyarılmaları gerekmektedir.