MILRICOR 10 mg/ 10 ml IV enjeksiyon infüzyon için çözelti içeren 1 ampül Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Milricor dozu, Milricor dozaj, Milricor doz aşımı, Milricor uygulama, Milricor kullanım şekli, Milricor kullanımı, Milricor kullanım süresi, Milricor açmı tokmu, Milricor nedir, Milricor ne için kullanılır, Milricor nasıl kullanılır, Milricor faydaları, Milricor etkileri, Milricor günde kaç kez, Milricor sabah mı akşam mı, Milricor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler için, MİLRİCOR’un önce 10 dakikalık sürede 50pg/kg yükleme dozu verilmelidir, ardından hemodinamik ve klinik yanıta göre, sürekli infüzyon şeklinde, 0,375|ig/kg/dk. ve 0.750pg/kg/dk. dozla devam edilmelidir. Toplam doz 1.13mg/kg/gün’ü geçmemelidir.

MİLRİCOR’un 200pg/mlTik infüzyonluk solüsyonunu hazırlamak için; her bir 10 mİ Tik ampule 40 mİ seyreltici (her bir 100 mİ Tik ampule 400 mİ seyreltici) kullanılmalıdır. Kullanılan seyrelticiler: %0.45 sodyum klorür, %0.9 sodyum klorür veya %5 dekstroz’dur.

Uygulanırken aşağıdaki tablo esas alınmalıdır.

kullanılmalıdır. Tedavi süresi hastanın verdiği cevaba bağlı olmalıdır. Konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda, en fazla 5 gün tedavi devam ettirilmesine rağmen normal süre 4872 saattir.

Kalp cerrahisini takiben akut durumlarda 12 saatten fazla tedavi sürdürülmemelidir.

Uygulama şekli:

İntravenöz uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Doz ayarlaması gereklidir.

Ciddi böbrek yetmezliği olan ancak kalp rahatsızlığı olmayan hastalardan elde edilmiş verilerde, böbrek yetmezliğinin varlığında MİLRİCOR’un terminal eliminasyon yarı ömrü nün önemli ölçüde arttığı gösterilmiştir. Böbrek yetmezliği klinik olarak kanıtlanmış olan hastalarda yükleme dozu etkili değildir fakat MİLRİCOR’un aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde kullanılması önerilir:

Kreatinin klirensi (ml/dk/1.73m2)

MİLRİCOR enjeksiyon dozu (pg/kg/dk)

Sürdürülen infüzyonun hızı (ml/kg/saat)

5

0.20

0.06

10

0.23

0.07

20

0.28

0.08

30

0.33

0.10

40

0.38

0.11

50

0.43

0.13

İnfüzyon hızı hemodinamik yanıta göre ayarlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda ve 18 yaş altındaki adolesanlarda güvenlik ve etkinliği kanıtlanmış değildir. MİLRİCOR yalnızca potansiyel yararları potansiyel risklerden daha fazla ise kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

MİLRİCOR’un intravenöz aşırı dozu, hipotansiyon (çünkü vazodilatatör etkisi vardır) ve kardiyak aritmiye neden olabilir. Bunlar oluşmuşsa MİLRİCOR’un uygulaması azaltılmalıdır veya hastanın durumu stabil hale gelinceye kadar durdurulmalıdır. Bilinen spesifik bir antidotu yoktur, ama dolaşım desteği için genel tedbirler alınmalıdır.