COGITO 20 mg 90 film tablet Uyarılar

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cogito uyarılar, Cogito zararları, Cogito önlemler, Cogito riskler, Cogito yan etkisi, Cogito alerji, Cogito alkol, Cogito hamileler, Cogito emzirme, Cogito araç kullanımı, Cogito fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Epilepsisi, geçmişinde konvülsiyon öyküsü veya epilepsiye eğilimi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

" bölümüne bakınız).

• idrarın pH’ını yükselten faktörler var ise ("5.2. Farmakokinetik özellikler" bölümüne bakınız) hastanın dikkatli izlenmesi gerekebilir. Bu faktörler diyetteki köklü değişim (örneğin; etoburluktan vejetaryen diyete geçiş gibi) veya alkalizan mide tamponlarının çok miktarda alınmasını içerir. idrar pH’sı ayrıca renal tübüler asidoz (RTA) veya Proteus bacteria’nın neden olduğu ciddi üriner sistem enfeksiyonları ile de yükselebilir.

• Birçok klinik çalışmada yakın tarihte geçirilmiş miyokard enfarktüsü, kompanse edilmemiş konjestif kalp yetmezliği (New York Kalp Cemiyeti [NYHA] indeks III-IV) veya kontrol altında olmayan hipertansiyonlu hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Sonuç olarak, sınırlı veri mevcut olduğundan bu durumdaki hastalar yakın gözlem altında

bulundurulmalıdır.

®

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansının veya makine kullanma yeteneğinini azalmasına neden olur. Buna ilave olarak, memantin reaktiviteyi değiştirebilir. Bu nedenle ayaktan tedavi gören hastaların, araç veya makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmaları gerekmektedir.