COGITO 20 mg 90 film tablet Kullanımı

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.COGITO nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

COGİTO’yu her zaman doktorunuzun önerdiği şekilde alınız. İlacınızdan yararlanabilmeniz için ilacınızı hergün düzenli bir şekilde ve aynı saatte almanız gerekir. Emin olmadığınız zaman doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Yetişkinler ve yaşlılar için önerilen COGİTO dozu günde bir kez 20 mg’dır (günde 1 adet COGİTO 20 mg Film Kaplı Tablet). Yan etki riskini azaltmak İçin, ilk üç hafta boyunca doz haftada 5 mg’lık artışlar yapılarak doktorunuz tarafından ayarlanır.

Tedaviye 5 mg'lık günlük dozla başlanır ve bir hafta devam edilir. İkinci hafta günde 10 mg ve üçüncü hafta günde 15 mg kullanılır.

Dördüncü haftadan itibaren tedaviye günde 20 mg’lık (günde 1 adet COGİTO 20 mg Film Kaplı Tablet) önerilen idame dozu ile devam edilir.

Tedavi süresi: Size yaran olduğu sürece ve kabul edilemeyecek herhangi bir yan etki görülmedikçe COGİTO almaya devam ediniz. Tedaviniz doktorunuz tarafından düzenli aralıklarla değerlendirilmelidir.

Uygulama yolu ve metodu

COGİTO, günde bir kez ağız yoluyla alınmalıdır. Tabletleri bir miktar su ile yutunuz. Tabletler yiyecekle veya yiyecekten bağımsız olarak alınabilir.

• Değişik yaş gruplan:

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yapılan klinik çalışmalara göre 65 yaş üstü hastalara önerilen doz, yukanda anlatıldığı biçimde, günde 20 mg’dır (günde 1 adet COGİTO 20 mg Film Kaplı Tablet).

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği: Eğer böbrek yetmezliğiniz varsa, doktorunuz durumunuza uygun bir doza karar verecektir. Bu durumda böbrek işlevleriniz doktorunuz tarafından belirli aralıklarla izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği: Karaciğeri hasarlı hastalarda COGİTO kullanımına ilişkin veri mevcut değildir.

Eğer COGİTO ’nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla COGITO kullanırsanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla COGITO kullanırsanız

• COGİTO’dan aşın doz aldıysanız tıbbi gözetime ihtiyacınız olabileceğinden doktorunuza başvurunuz veya tıbbi destek alınız.

COGİTO’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

COGITO'i kullanmayı unuttuysanız

COGİTO dozunuzu almayı unuttuğunuzu fark ederseniz, bekleyiniz ve bir sonraki dozunuzu zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

COGİTO ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler

COGİTO ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.