CONTRAMAL 100 mg 10 ml damla Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol gebelik kategorisi C'dir. Virmol hamilelik kategorisi, Virmol gebelik kategorisi, Virmol emzirme, Virmol anne sütüne geçer mi, Virmol laktasyon, Virmol hamilelerde kullanımı, Virmol ve bebek, Virmol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Virmol 500 mg ilacı bazı enfeksiyonların yol açtığı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.Bunlar; • Zona hastalığı (herpes zoster): Virmol 500 mg bu hastalıkta virüsün vücutta yayınlamasını önler ve daha kısa bir sürede iyileşmesini sağlar. • Oftalmik zoster: Bu, gözde veya göz çevresinde oluşan zona hastalığı olup bu hastalığın tedavisinde kullanılır. • Genital herpesin tedavisi: Bu hastalık tip 1 veya tip 2 herpes simplex virüsü ile oluşan viral bir enfeksiyondur. Normal şartlarda cinsel temas ile bulaşan bu hastalıkla cinsel oraganlarda, içi su dolu olan kabarcıklar oluşmasına, kaşıntı ve yanma hissine neden olur. Bu durum ağrılı da olabilmektedir. Sık sık genital herpes hastalığının atakları geçiren hastalar da bu atakların önlenmesi için Virmol ilacını kullanabilir.

İlaç Sınıfı

Famsiklovir > Sistemik Antiviral İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Nükleozidler ve Nükleotidler > Famsiklovir

ATC Kodu

J05AB09

Etkin Madde

Famsiklovir 500 mg

Barkodu

8697930090953

Satış Fiyatı

99.67 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

9

Sağlık Konuları

Antiviral

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFTM

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

DGB

Eşd. ilaç grubu

E293C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. Deney hayvanlarında yüksek dozlarda organ gelişimi, kemikleşme ve neonatal mortalite üzerinde etkili olduğu gösterilmiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

CONTRAMAL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Tramadol plasentayı geçer. İnsanda gebelikte tramadolün güvenliliği ile ilgili çok az bilgi bulunmaktadır. Bu yüzden CONTRAMAL gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.

Doğumdan önce veya doğum sırasında verilen Tramadol uterus kasılmalarını etkilemez. Ancak doğum esnasında kullanılmamalıdır. Yenidoğanlarda, solunum hızında klinik önemi olmayan değişiklikler oluşturabilir. Gebelik sırasında kronik kullanımı neonatal yoksunluk belirtilerine yol açabilir.

Laktasyon dönemi

Emzirme sırasında, anneye verilen dozun %0.1’i süte geçer. Emziren kadınlara CONTRAMAL’in terapötik dozları uygulandığı taktirde; tramadol anne sütünde çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır.

CONTRAMAL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Genellikle, sadece bir kez tramadol verilişinden sonra emzirmeyi kesmek gerekmez.

Üreme yeteneği / Fertilite