CLASEM 250 mg/5ml 100 ml oral süspansiyon için toz Uyarılar

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clasem uyarılar, Clasem zararları, Clasem önlemler, Clasem riskler, Clasem yan etkisi, Clasem alerji, Clasem alkol, Clasem hamileler, Clasem emzirme, Clasem araç kullanımı, Clasem fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sefdinir tedavisine başlanmadan önce hastanın sefdinir, diğer sefalosporinler, penisilinler veya diğer ilaçlara karşı aşırı hassasiyeti olup olmadığı araştırılmalıdır. Penisilin alerjisi olanhastalarda sefdinir tedavisi başlanacaksa mutlaka dikkatli olunmalıdır. Sefdinir’e kaşı aleıjikreaksiyon oluştuğunda ilaç tedavisi kesilmelidir. Ciddi akut hipersensitivite reaksiyonlarındaepinefrin tedavisi ve klinik açıdan endike olduğunda oksijen, intravenöz yoldan sıvı,intravenöz yoldan antihistamin, kortikosteroid, presör amin uygulaması ve hava yolunun açıktutulması gibi acil tıbbi müdahele gerekebilir.

CLASEM gibi antibakteriyel ajanların hepsi ile Clostridium difficile ile ilişkili diyare (CDİD) rapor edilmiştir ve ciddiyeti hafif diyareden ölümcül kolit’e kadar olabilmektedir.Antibakteriyel ajanlarla tedavi bağırsağın normal florasını bozarak C.diffıcde oluşmasınaneden olmaktadır.

C.diffıcde CDİD oluşumuna neden olan Toksin A ve B üretmektedir. C.difficile’nin hipertoksin üreten bantları morbidite ve mortalite artışına neden olmaktadır. Bu enfeksiyonlarantimikrobiyal tedaviye dirençli olabilir ve kolektomi gerekmektedir. Antibiyotikkullanımdan sonra diyare görülen hastalarda CDİD düşünülmelidir. Antibakteriyel ajanlarınkullanımından sonra iki haftadan daha fazla sürede CDİD oluştuğu rapor edilen hastanınmedikal öyküsü gerekmektedir.

CDİD oluştuğu şüpheli veya kesinleşmişse devam edilen antibiyotik tedavisi C.difficile’e karşı direkt olarak kullanılmaz ve tedaviye devam edilmeyebilir.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi uzamış tedavi dirençli organizmaların gelişmesine neden olabilir. Hastanın dikkatli bir biçimde izlenmesi gerekmektedir. Eğertedavi süresince süperinfeksiyon gelişirse, uygun alternatif tedavi uygulanmalıdır.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotikler gibi sefdinir de kolit öyküsü olan kişilere verilirken dikkatli olunmalıdır.

Geçici veya dirençli böbrek bozukluğu hastalarda (kreatin klerensi <30 mL/dak) sefdinir’in yüksek ve uzatılmış plazma konsantrasyonu önerilen dozu takip edilebileceğinden sefdinir’intotal günlük dozu azaltılmalıdır.

Tüm beta-laktam antibiyotiklerde olduğu gibi, özellikle uzun süreli tedavilerde nötropeni ve daha nadir olarak agranülositoz gelişebilir. Bu sebeple, 10 günden uzun süren tedavilerde kansayımları izlenmelidir ve nötropeni gelişmesi durumunda tedavi sonlandırılmalıdır.

CLASEM 5 ml kullanıma hazır süspansiyon 2885.5 mg pudra şekeri içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu veya sukroz-izomaltazyetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 23 mg’dan az sodyum ihtiva eder. Bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CLASEM’in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi yoktur.