CLARINASE REPETABS 20 tablet {Schering-plough} Etkileşimi

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clarinase etkileşimi, Clarinase etken madde, Clarinase yardımcı maddeler, Clarinase alkol, Clarinase etkileşim, Clarinase kullananlar, Clarinase dozu, Clarinase kullanımı bilgisini içerir.

Psikomotor performans araştırmalarında, loratadin alkolle birlikte alındığında, alkolün etkilerini güçlendirici bir etkisinin bulunmadığı gösterilmiştir.
Sempatomimetik ilaçlar, monoamino oksidaz kullanan hastalarda hipertansiyon krizi dahil hipertansif reaksiyonlara neden olabilir. Metildopa, mesamilamin, rezerpin ve veratrum alkoloidlerinin antijhipertansif etkileri, semptomimetik ilaçların kullanılmasıyla azalabilir. Beta-adrenerjik blokerler de sempatomimetik ilaçlarla etkileşebilir. Pseudofedrin, dijital ile birlikte kullanıldığında ektopik pacemaker aktivite artışı görülebilir. Antasitler, pseudoefedrinin emilimini arttırır, kaolin azaltır.
Labaratuvar araştırmaları üzerindeki etkiler : Antihistaminik ilaçlar, deri reaktivitesini gösteren pozitif reaksiyonları önleyebileceği ya da azaltabileceği için, deri testlerinden 48 saat önce kullanımlarına son verilmelidir. Serum kreatin fosfokinazın kardiyak izoenzimi MB içeren serum örneğine in vitro olarak pseudoefedrin ilave edilmesi, enzimin aktivitesini dereceli olarak inhibe eder. Bu inhibisyon altı saatte tamamlanır.