CITEXAM 20 mg 28 film tablet Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Citexam nedir, Citexam ne için kullanılır, Citexam ne ilacı, Citexam neye yarar, Citexam ne işe yarar, Citexam neye iyi gelir, Citexam kullananlar, Citexam kullanımı, Citexam uygulama, Citexam etkileri, Citexam faydaları bilgilerini içerir.

2.CITEXAM nedir ve ne için kullanılır?

CİTEXAM film tabletlerin her biri 20 mg sitalopram içerir.

CİTEXAM 28 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

Beyaz renkli, düzgün yüzeyli, bir yüzü çentikli oblong film tabletlerdir. Eşit olarak iki parçaya bölünebilir.

CİTEXAM selektif serotonin geri alım inhibitörüdür (S SRİ) ve antidepresanlar olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Beyindeki serotonin sistemine etki ederek serotonin düzeylerini yükseltirler. Serotonin sistemindeki bozukluklar depresyon ve depresyonla ilişkili hastalıkların gelişmesinde önemli bir faktördür. Bu ilaçlar hastalığınızın belirtilerine neden olan beyindeki bazı kimyasal dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olurlar.

CİTEXAM depresyon tedavisinde ve kendinizi daha iyi hissettiğinizde bu belirtilerin tekrarlanmasını önlemede yardımcı olmak için kullanılır.

Ayrıca, CİTEXAM tekrarlayan depresyonu olan hastalarda yeni depresif nöbetlerin oluşumunu önlemek üzere uzun dönem tedavide kullanılır.

CITEXAM, panik atak eğilimi olan hastalarda ve obsesif kompulsif (saplantı-zorlantı) bozukluğu (OKB) olan hastalarda belirtilerin hafifletilmesinde yararlıdır.

Doktorunuz CİTEXAM’ı başka bir amaçla da reçetelendirmiş olabilir. CİTEXAM’ın size neden reçetelendirildiğine dair herhangi bir sorunuz var ise doktorunuza sorunuz.