CINETIX 400 mg 30 efervesan tablet Nedir

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cinetix nedir, Cinetix ne için kullanılır, Cinetix ne ilacı, Cinetix neye yarar, Cinetix ne işe yarar, Cinetix neye iyi gelir, Cinetix kullananlar, Cinetix kullanımı, Cinetix uygulama, Cinetix etkileri, Cinetix faydaları bilgilerini içerir.

2.CINETIX nedir ve ne için kullanılır?

CINETİX suda tamamen eritildikten sonra içilerek kullanılan bir ilaç olup asetilsistein içeren efervesan tabletler şeklindedir.

CINETİX, silikajelli PP kapaklı, PP plastik tüplerde, 10 ve 30 efervesan tablet şeklinde kullanıma sunulmaktadır. Tabletler beyaz renkte ve yuvarlak şekildedir.

CINETİX’in etkin maddesi asetilsistein; bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

CİNETİX yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ve ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi)    kolaylaştın İması    gereken durumlarda,

bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı) bozukluklannın tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır. Ayrıca yüksek doz parasetamol alımma bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.