CILOXAN %0.3 5 ml göz damlası Zararları

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ciloxan zararları, Ciloxan önlemler, Ciloxan riskler, Ciloxan uyarılar, Ciloxan yan etkisi, Ciloxan istenmeyen etkiler, Ciloxan cinsel, Ciloxan etkileri, Ciloxan tedavi dozu, Ciloxan aç mı tok mu, Ciloxan hamilelik, Ciloxan emzirme, Ciloxan alkol, Ciloxan kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda, CILOXAN tedavisi ile ilişkili veya muhtemelen ilişkili istenmeyen etkiler hafif ve tehlikesizdi ve tedavi gerektirmeden ortadan kalktı.

İstenmeyen etkiler şu şekilde sınıflandırılır: çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1,000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10,000 ila < 1/1,000); çok seyrek (< 1/10,000), bilinmiyor (eldeki verilerle tahmin edilemiyor).

Sinir sistemi bozuklukları

Yaygın: Tat bozukluğu

Göz bozuklukları

Yaygın:

gözde rahatsızlık, beyaz çökelti* (kornea ülserli hastalarda ve sık uygulama sonucu), yabancı cisim hissi, göz kapağında çapaklanma/kristellenme, konjunktival hiperemi ve gözde kaşıntı. Yaygın olmayan:

korneal lekelenme, keratopati/keratit, alerjik reaksiyonlar, göz kapağı ödemi, göz yaşarması, fotofobi, korneal infiltratlar, görmenin azalması.

Gastrointestinal bozukluklar

Seyrek: Bulantı

Deri ve deri altı doku bozuklukları

Seyrek: Dermatit