CHIROCAINE 25 mg/10 ml inf. için kons. çözelti içeren 10ml X 10 ampül Gebelik

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Chirocaine gebelik kategorisi B'dir. Chirocaine hamilelik kategorisi, Chirocaine gebelik kategorisi, Chirocaine emzirme, Chirocaine anne sütüne geçer mi, Chirocaine laktasyon, Chirocaine hamilelerde kullanımı, Chirocaine ve bebek, Chirocaine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Uygulanabilir değildir.

Gebelik dönemi

Levobupivakain çözeltisi obstetriklerde paraservikal blok kullanımında kontrendikedir. Bupivakain ile olan deneyimlere dayanarak paraservikal blok sonrasıfetal bradikardi oluşabilir (bkz. Bölüm 4.3).

Levobupivakain için ilk trimesterde maruz kalınmış gebeliklerde klinik veri bulunmamaktadır. Hayvan çalışmaları teratojenik etkiler göstermemektedir, ancakklinik kullanımda elde edilen ile aynı aralıktaki sistemik maruz kalım seviyelerindeembriyo-fetal toksisite göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlar için potansiyel riskbilinmemektedir. Levobupivakain bu sebeple açıkça gerekli olmadığı sürece gebeliğinbaşında verilmemelidir.

Bununla beraber bugüne kadar, obstetrikal ameliyatta (hamilelik veya doğum sırasında) bupivakainin klinik deneyimi kapsamlıdır ve fetotoksik bir etkigöstermemiştir.

Laktasyon dönemi

Levobupivakainin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak, levobupivakainin, bupivakain gibi zayıf bir şekilde anne sütünde aktarılması olasıdır.Lokal anestezi sonrası emzirme olasıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Levobupivakain ile sıçanlarda 30 mg/kg/gün (180 mg/m2/gün) dozunda yapılan çalışmalar iki kuşakta fertilite veya genel üreme performansında bir etkigöstermemiştir. Bu doz, yaklaşık olarak insanda vücut yüzeyine göre (352 mg/m2)önerilen maksimum dozun (570 mg/kişi) bir buçuk katıdır.